PRETPAKKET

Wie herinnert zich niet de twee ‘klakkende’ danseressen in Wrapped? Hele zalen vol kinderen ‘klakten’ mee tijdens dit tegelijkertijd hilarische en poëtische duet van de Israëlische choreografe Inbal Pinto. Pinto werkte jarenlang samen met haar landgenoot Avshalom Pollak en gezamenlijk maakten de twee de meest wonderlijke voorstellingen vol bizarre en surrealistische taferelen. Inmiddels zijn ze ieder hun eigen weg ingeslagen, maar in PRETPAKKET kun je nog weer even genieten van hun volstrekt eigen stijl. In Rushes, dat dé hit van het eerdere Introdans-programma GEKKIGHEID was, word je meegesleept in een wereld vol magie, ontroering en hilariteit. 

Dat smaakt naar meer, dacht artistiek directeur Roel Voorintholt, en zo ontstond het idee voor PRETPAKKET, een programma geheel gewijd aan het werk van Inbal Pinto. Naast Wrapped en Rushes, zal hierin ook een wereldpremière van Pinto te zien zijn.

Deze familievoorstelling gaat in première op 6 maart 2021 en reist langs de Nederlandse theaters tot en met 6 juni 2021. Een agenda met alle data is na de zomer beschikbaar.

Wrapped | choreografie Inbal Pinto

Voor Wrapped, een van haar eerste creaties, ontving Inbal Pinto diverse prijzen, waaronder een prestigieuze Amerikaanse Bessie Award. De pers typeerde het werk van de Israëlische choreografe destijds als ‘a breath of fresh air’. In Wrapped versmelt zij humor en poëzie in een visueel rijke, denkbeeldige wereld tot, zoals zij zegt, een ‘urban legend’. Een kerstboom, hoedjes van papier, regenjassen, romantische jurken, een vogel, dansers op stelten en nog veel meer maken de choreografie tot een feest voor het oog.
Na eerder diverse delen uit de choreografie te hebben gedanst, brengt Introdans in PRETPAKKET nu voor het eerst de integrale versie van Wrapped.

Rushes | choreografie Inbal Pinto, Avshalom Pollak en Robby Barnett

Voor hun hitproductie Rushes werkten Inbal Pinto en Avshalom Polak samen met het Amerikaanse danstheatergezelschap Pilobus en Pilobus-choreograaf en -oprichter Robby Barnett. De makers omschreven hun werk als ‘Jaques Tati meets Gogo and the Marx Brothers’. Als toeschouwer word je voortdurend op het verkeerde been gezet: is het komedie, tragedie, fantasie of mysterie waar je naar kijkt, of alle vier tegelijk? Hoe dan ook: Rushes verbeeldt een surrealistische caleidoscoop aan stemmingen, waarin inventiviteit, hilariteit, een fenomenale stoelendansscène, magische filmbeelden en een ontroerende liefde de belangrijkste ingrediënten zijn. ‘Dance history was made’, schreef de New York Post naar aanleiding van de première van Rushes.

Nieuwe creatie | choreografie Inbal Pinto

Met heel veel trots presenteert Introdans in PRETPAKKET ook een wereldpremière van Inbal Pinto. Het is voor het eerst dat de eigenzinnige choreografe een werk exclusief voor de dansers van Introdans creëert. Een bijzondere gebeurtenis, want normaliter maakt Pinto alleen choreografieën voor haar eigen gezelschap.


‘The effect is of a bag of vivid fabric scraps being artfully tumbled onto the stage.’ – The New York Times over Wrapped

‘Pinto creëert sprookjesachtige werelden (…) haar dansidioom is uitbundig en enorm theatraal (…) Vooral de fantasievolle dialoog met een gespannen doek aan het einde van het stuk is ontroerend en betoverend mooi.’ – Het Financieele Dagblad over Wrapped

Boek nu