PRETPAKKET

Wie herinnert zich niet de twee ‘klakkende’ danseressen in Wrapped? Hele zalen vol kinderen ‘klakten’ mee tijdens dit tegelijkertijd hilarische en poëtische duet van de Israëlische choreografe Inbal Pinto. Dat smaakt naar meer, dacht artistiek directeur Roel Voorintholt, en zo ontstond het idee voor PRETPAKKET, een programma geheel gewijd aan het werk van Inbal Pinto. Naast Wrapped, zal hierin ook een wereldpremière van Pinto te zien zijn.

Deze familievoorstelling gaat in première op 6 maart 2021 en reist langs de Nederlandse theaters tot en met 6 juni 2021. Een agenda met alle data is in het voorjaar van 2021 beschikbaar.

Wrapped | choreografie Inbal Pinto

Voor Wrapped, een van haar eerste creaties, ontving Inbal Pinto diverse prijzen, waaronder een prestigieuze Amerikaanse Bessie Award. De pers typeerde het werk van de Israëlische choreografe destijds als ‘a breath of fresh air’. In Wrapped versmelt zij humor en poëzie in een visueel rijke, denkbeeldige wereld tot, zoals zij zegt, een ‘urban legend’. Een kerstboom, hoedjes van papier, regenjassen, romantische jurken, een vogel, dansers op stelten en nog veel meer maken de choreografie tot een feest voor het oog.
Na eerder diverse delen uit de choreografie te hebben gedanst, brengt Introdans in PRETPAKKET nu voor het eerst de integrale versie van Wrapped.

Nieuwe creatie | choreografie Inbal Pinto

Met heel veel trots presenteert Introdans in PRETPAKKET ook een wereldpremière van Inbal Pinto. Het is voor het eerst dat de eigenzinnige choreografe een werk exclusief voor de dansers van Introdans creëert. Een bijzondere gebeurtenis, want normaliter maakt Pinto alleen choreografieën voor haar eigen gezelschap.


‘The effect is of a bag of vivid fabric scraps being artfully tumbled onto the stage.’ – The New York Times over Wrapped

‘Pinto creëert sprookjesachtige werelden (…) haar dansidioom is uitbundig en enorm theatraal (…) Vooral de fantasievolle dialoog met een gespannen doek aan het einde van het stuk is ontroerend en betoverend mooi.’ – Het Financiële Dagblad over Wrapped

Boek nu