INTRODANS IN DE EUSEBIUS

Introdans danst vanaf 17 september 2020 in de Eusebiuskerk een nieuwe creatie van Regina van Berkel. Met sustained resonance creëert Van Berkel een dansinstallatie voor 33 dansers van Introdans die wordt uitgevoerd in een markant en imponerend monument in het centrum van Arnhem. Het Van Dingstee kwartet verzorgt live de muziek.
Door de coronacrisis gaf artistiek directeur Roel Voorintholt het artistieke programma van Introdans een nieuwe invulling. Hij vond in de Eusebius een inspirerende maar vooral ook praktische locatie, één die de dansers én het publiek veel ruimte geeft. De eerste repetitieperiode kwam tot stand via videobellen. In juni startten de repetities in kleine groepen en op afstand in de studio’s van Introdans.

Op 17 september gaat deze voorstelling in première. De kaartverkoop start op 17 augustus om 12.00 uur via Stadstheater Arnhem.

sustained resonance (wereldpremière) | choreografie Regina van Berkel

De Nederlandse, in Duitsland woonachtige Regina van Berkel was de afgelopen jaren al twee keer te gast bij Introdans. Het gezelschap danste met buitengewoon veel succes haar choreografieën Memory of a Shape en Frozen Echo. Ook de klik tussen de dansers en Van Berkel bleek bijzonder goed te zijn. Voorintholt: “Er gebeurde écht iets in de studio, de dansers zijn door de samenwerking met Regina nog weer verder gegroeid.”
Van Berkel maakt voor het eerst een nieuwe creatie voor Introdans, uitgevoerd door een extra grote danserscast. In de Eusebiuskerk dansen alle dansers samen in sustained resonance. Hierna maakt Van Berkel een theaterversie die onderdeel is van het programma AMAZING ASIA (te zien vanaf oktober). Van Berkel zal samenwerken met het bekende Nederlandse Van Dingstee Kwartet, waarvan de musici samen met de dansers het toneel delen. Het strijkkwartet zal onder meer composities van de Chinese componist Zhou Long en de Amerikaanse componist Alan Hovhaness spelen.


Maak uw bezoek aan de voorstelling compleet met een diner bij Dudok!

Rondom de voorstellingen van Introdans in de Eusebius biedt Dudok een speciaal arrangement aan. De chefs hebben zich laten inspireren door het thema van de voorstelling en serveren een heerlijk diner in Aziatische sfeer. Cultuur en culinair komen zo samen in het hart van Arnhem! Reserveer online via Dudok uw tafel om 18.30 uur of 19.15 uur. U kiest dus zelf of u voor of na de voorstelling aanschuift bij Dudok. Vragen? Bel 026 - 3511872 o.v.v. Introdans arrangement.

Kaarten voor de voorstelling zijn te verkrijgen bij Stadstheater Arnhem.

sustained resonance
choreografie Regina van Berkel | concept Regina van Berkel, Dietmar Janeck | muziek John Cage, Zhou Long, Alan Hovhaness, Yi-Wen Jiang* | live gespeeld door Van Dingstee Kwartet | lichtontwerp Dietmar Janeck | kostuumontwerp Regina van Berkel | verteller Jamy Schinkelshoek | tekst Regina van Berkel, Jamy Schinkelshoek | repetitor Diane Matla, Jorge Pérez Martínez, Marlena Wolfe | duur +/- 45 min | wereldpremière 17 september 2020, Eusebiuskerk Arnhem

sustained resonance wordt gedanst door dansers | Ruben Ameling, Aymeric Aude, Emma Bogerd, Giuseppe Calabrese, Salvatore Castelli, Nina Dijkman, Lucas Donner, Fabio Falsetti, Alexis Geddes, Yulanne de Groot, Hayden Idrus, Merel Janssen, Brooke Newman, Elena Pampoulova, Kim van der Put, Jillis Roshanali, Elisa Rudolf, Vivian Sauerbreij, Mathieu Di Scala, Jurriën Schobben, Pascal Schut, Alberto Tardanico, Vincenzo Turiano, Federico Tosello, Angelica Villalon, Alberto Villanueva Rodríguez, Nienke Wind | stagiairs | Mark van Drunick, Roos Englebert, Leah Reiter, Ryunosuke Ujiharia, Léa Visser | verteller | Jamy Schinkelshoek


*Composities: John Cage In a Landscape | Zhou Long Song of the Ch'in No. 17.Alan Hovhaness Bagatelle No. 1.; Bagatelle No. 2.; Bagatelle No. 3.; Bagatelle No. 4.; String Quartet No. 1. Fugue No. 8.; Suite Gamelan in Sosi Style No. 9.; Suite Spirit Murmur No. 10.; Suite Hymn No. 11. | Yi-Wen Jiang Harvest Celebration 
Luister op Spotify

OVER INTRODANS IN DE EUSEBIUS

sustained resonance is een van de zeldzame huidige uitvoeringen waarbij het mogelijk is om te vergeten dat het onder strikte Corona-omstandigheden is gemaakt. Maar tegelijkertijd zou dit stuk nooit gemaakt zijn als Corona er niet was geweest. (Movement Exposed, 19-09-2020)

Het is een geweldige manier voor Introdans om het seizoen te beginnen: met het hele tableau van dansers, op een van de meest iconische - en historische - locaties van Arnhem, de thuisbasis van het gezelschap.
(Movement Exposed, 19-09-2020)

Ondanks de richtlijnen van het RIVM tijdens de coronapandemie weten Introdans en choreografe Regina van Berkel creatief om te springen met alle beperkingen, met als schitterend resultaat sustained resonance.(Dans Magazine, 28-09-2020)

Soms zijn de bewegingen van de dansers verstild en gevoelig. Dan weer dansen zij als powerbeestdansers en nemen moeiteloos bezit van de grote, hoge ruimte. (Dans Magazine, 28-09-2020)

Boek nu