Internationaal

Introdans is een van de belangrijkste ambassadeurs van de Nederlandse dans in het buitenland. Beide ensembles presenteren voorstellingen over de hele wereld en Introdans Interactie verzorgt er workshops, doe-mee-lessen en masterclasses. In seizoen 2016/17 reist Introdans naar:

19 november 2016 | St. Petersburg, Rusland

Met de jubileumvoorstelling TUTTI is Introdans te gast in het mekka van de dans: het prestigieuze Mariinsky Theater in St. Petersburg.

11 december 2016 | Stadttheater Bocholt, Duitsland

Naast de tournee van TUTTI langs de Nederlandse theaters is de jubileumvoorstelling ook te zien in Bocholt.

11 februari t/m 18 februari 2017 | Durban, Zuid-Afrika

Het docententeam van Introdans Interactie werkt een week lang met de leerlingen in Pieter Maritzburg aan een voorstelling. De lessen zijn gebaseerd op het repertoire van Introdans. 

29 maart 2017 |  Belgrade Dance Festival, Servië

Introdans reist met de hitvoorstelling TUTTI af naar Servië. Een programma waarin 26 dansers drie werken van internationaal gevierde choreografen dansen. De Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui, de Italiaanse Mauro Bigonzetti en de Griekse Dimitris Papaioannou drukken ieder een heel eigen stempel op de hedendaagse danskunst. In TUTTI plaatsen zij serene schoonheid en verstilling naast hartstochtelijk aardse dans.

29 april 2017 | Stadttheater Bocholt, Duitsland

Naast de tournee langs de Nederlandse theaters is de familievoorstelling HOERA VOOR HANS op 29 april te zien in Bocholt.

29 april 2017 | Vantaa, Finland

De dansers zijn te gast tijdens het internationale festival in de Finse stad Vantaa; zij dansen Three van choreograaf Robert Battle. 

1 juni 2017 | Vilingen-Schwenningen, Duitsland

Introdans danst de voorstelling MONUMENTAAL in Theater am Ring in Villingen-Schwenningen.

1 & 2 juli 2017 | Theater Bonn, Duitsland

Met een speciaal programma is Introdans in juli te zien in Theater Bonn. Onder live begeleiding van het Van Dingstee Kwartet danst Introdans vier werken van Nederlands' beroemdste choreografen: De dood en het Meisje (Ed Wubbe), Lieder Eines Fahrenden Gesellen (Jirí Kylián), Polish Pieces en Andante (Hans van Manen).