FALL FOR DANCE (USA/CANADA)

Introdans reist naar New York en Toronto voor het FALL FOR DANCE FESTIVAL in oktober.  Van maandag 1 tot zaterdag 13 oktober dansen  diverse grote dansgezelschappen op dit festival.  Met een aantal wereldpremières wordt dit een spetterend festival waar ook Introdans de sterren van de hemel danst. 

In New York vindt het festival alweer voor de 15e keer plaats en in Toronto voor de vierde keer. Voor Introdans is het de tweede keer dat we onderdeel zijn van het festival. In beide landen vinden er drie verschillende programma's plaats. Het FALL FOR DANCE FESTIVAL is het belangrijkste internationale dansfestival. Het FALL FOR DANCE FESTIVAL in New York wordt samengebracht met het 75-jarig bestaan van City Center. 

Het repertoire 

Dit betekent de terugkeer van Introdans naar New York, eerder dansten wij daar voor het Fall for Dance Festival 2013. Tevens beleeft het gezelschap zijn Canadese première in Toronto.

Eén van de balletten die we zullen presenteren is Canto Ostinato van de Amerikaanse vermaarde choreograaf Lucinda Childs op muziek van de Nederlandse componist Simeon ten Holt. We kijken er naar uit om dit stuk te delen met het publiek in New York City. Daarnaast dansen we in Toronto het ballet Lieder Eines Fahrenden Gesellen door meesterchoreograaf Jiří Kylián.

De kaarten voor het  FALL FOR DANCE FESTIVAL zijn nu in de verkoop. Wil je dit festival zelf meemaken? Reserveer dan snel je tickets via onze agenda. 

Canto Ostinato

Lieder Eines Fahrenden Gesellen

Choreografiie Jiří Kylián

Canto Ostinato

Choreografie Lucinda Childs