DE ONTMOETING

GEANNULEERD: De voorstelling De Ontmoeting 2017 van Introdans in samenwerking met Sportcentrum Papendal is afgelast. De topdansers van Introdans gaan niet in duet met de topsporters. De directie van NOC*NSF komt - ondanks de vergevorderde voorbereidingen - tot de conclusie dat de benaderde sporters aan de vooravond van belangrijke wedstrijden staan. Zowel Introdans als NOC*NSF keken uit naar deze nieuwe editie van De Ontmoeting en blijven zoeken naar andere toekomstige samenwerkingen. Er komt geen vervangende voorstelling op 21, 22, 23 en 24 juni 2017.

Kaartkopers worden geïnformeerd door het bespreekbureau van Stadstheater Arnhem.

In de serie DE ONTMOETING brengt Adriaan Luteijn iedere keer op verrassende en vaak spannende wijze uiteenlopende bloedgroepen samen. In vorige edities waren dat al senioren, amateurdansers en mensen met een beperking. Deze ontmoetingen leidden tot voorstellingen met een subtiele en aansprekende twist. Tijdens DE ONTMOETING 2017 zouden topdansers van Introdans in duet gaan met topsporters van Sportcentrum Papendal.

Topsport op het podium

Het repertoire van Introdans worden omschreven als 'topsport op het podium in een mooi kostuum'. Daarnaast doen de bewegingen die topsporters maken tijdens hun topprestaties vaak aan dans denken. Een ding is zeker: zowel dansers als sporters bereiden zich nagenoeg identiek voor op hun prestatie. Het bouwen aan stamina, het trainen op kracht, het bereiken van een topresultaat.