Tournee Durban, Kaapstad (Zuid-Afrika)

Introdans toert van 29 augustus t/m 9 september door Zuid-Afrika met de speciaal voor deze tournee samengestelde voorstelling WONDERLAND. Het programma is te zien in theaters in Durban en Kaapstad. In de zelfde periode zijn ook docenten van Introdans Interactie in Durban. Het dansproject Cardiac Output, wat eerder op meerdere plekken in Nederland te zien was, krijgt een Zuid-Afrikaanse editie. Professionele lokale dansers studeren een voorstelling in met verstandelijk beperkte dansers onder leiding van choreograaf Adriaan Luteijn en een docent van Introdans.

WONDERLAND
In de voorstelling WONDERLAND dansen de dansers van Introdans een speciaal voor deze tournee samengesteld programma. Dit bestaat uit de choreografie Het Debat van Introdans-oprichter en choreograaf Ton Wiggers en drie werken van de Amerikaanse choreograaf Robert Battle: Ella, Takademe en Three. Van de Spaanse choreograaf Cayetano Soto danst Introdans de woeste formatiedans Malasangre en van de Nederlandse meesterchoreograaf Hans van Manen wordt de ‘verrukkelijke verjaardagstaart’ Black Cake aan het programma toegevoegd.

> WONDERLAND is te zien tijdens JOMBA! Contemporary Dance Experience in Elisabeth Sneddon Theatre, Durban op 1 en 2 september om 19.30 uur, op 2 september is er ook een matinee om 14.30 uur.
> WONDERLAND is te zien in Baxter Theatre, Kaapstad op 5, 6, 7, 8 en 9 september om 20.00 uur, op 9 september is er ook een matinee om 15.00 uur. 

Cardiac Output
Introdans initieert in Nederland vele projecten waarbij professionele dansers dansen met bijzondere doelgroepen. De voorstelling Cardiac Output was daar een voorbeeld van: professionele dansers dansten samen met verstandelijk beperkte dansers in een ontroerende voorstelling. Choreograaf Adriaan Luteijn is nu gevraagd dit zelfde project ook in Zuid-Afrika op de planken te brengen. In een intensief traject werken vier lokale professionele dansers en vier geselecteerde verstandelijk beperkte dansers aan een voorstelling onder begeleiding van Adriaan Luteijn en dansdocent Nina Funk. De Zuid-Afrikaanse editie komt tot stand op uitnodiging van Lliane Loots, choreograaf en artistiek leider van Flatfoot Dance Company uit Durban.

> Cardiac Output is te zien tijdens JOMBA! Contemporary Dance Experience in Elisabeth Sneddon Theatre, Durban op 3 september om 18.00 uur.