Roze Cast

Introdans en SWOA slaan hun handen ineen om LHBT-ouderen (staat voor: lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender) in onze samenleving zichtbaar te maken. Onder leiding van choreograaf Adriaan Luteijn maken acht oudere amateurdansers in de komende periode zich gereed voor een heuse tour. Op donderdag 1 maart 2018 is de première om 19.00 uur in het Theater aan de Rijn in Arnhem. Diezelfde avond speelt de voorstelling ook nog om 20.30 uur.

LHBT-ouderen

In Nederland leven zo’n 400.000 roze senioren. Zij zijn vaak minder zichtbaar dan de jongere generaties. Ze groeiden op in een tijd waarin het thema homoseksualiteit niet of nauwelijks bespreekbaar was. Vaak hielden ze vanwege sociale of maatschappelijke druk hun persoonlijke leven verborgen en in veel gevallen is dat nog steeds zo. Met het choreografieproject Roze Cast willen Introdans en SWOA een deze ouderen zichtbaar maken.

Voorstelling en een open dialoog

Tijdens DansTREK 2017 was in Stadstheater Arnhem een preview van Roze Cast te zien. Hiervoor waren acht oudere amateurdansers geselecteerd, die nu deze tour gaan doen. Sinds oktober 2017 werkte Luteijn met de acht ouderen het project uit tot een volledige choreografie. Aansluitend gaat een moderator van SWOA in gesprek met het publiek.

Artistieke team

Roze Cast wordt gemaakt door een indrukwekkend artistiek team. Choreograaf Adriaan Luteijn is al vele jaren aan Introdans verbonden en heeft veel ervaring met het werken met uiteenlopende doelgroepen. De muziek wordt gemaakt door Erik de Jong van de bekende Nederlandse eenmansband Spinvis. Het kostuumontwerp komt van The People of the Labyrinths.

choreografie Adriaan Luteijn | compositie Spinvis | kostuumontwerp The People of the Labyrinths | kostuumuitvoering Karisma Costumes | assistent choreograaf Isabelle Hermans | dansers Clem Bongers, Nellie van Gaalen, Karolien Janssen, Julie Kil, Cees-Pieter de Putter, Niek Ravensbergen, Riann Withoos, Ditte Wessels | moderatoren Marjon van Baars, Willem Hazeleger, Tamara Toonen, Mina Yacoub

Boek nu