Introdans op tournee met MODERNE MEISJES

Introdans brengt drie eigenzinnige choreografen Regina van Berkel, Didy Veldman en Lucinda Childs samen in het programma MODERNE MEISJES. Het première weekend van MODERNE MEISJES valt op vrijdag 14 en zaterdag 15 september in Stadstheater Arnhem. De voorstelling is daarna t/m 25 januari 2019 te zien in de Nederlandse theaters. 

MODERNE MEISJES

De drie choreografen hebben ieder een geheel eigen stijl en laten dit terug komen in de choreografieën. Waar Veldman zich voor haar intieme, persoonlijke creatie The 3 Dancers liet inspireren door een schilderij van Pablo Picasso, trekt Van Berkels grootschalige, theatrale choreografie Frozen Echo als een Salvador Dalí-film aan je voorbij. De inmiddels 78-jarige Lucinda Childs zorgt voor de klap op de vuurpijl met een wereldpremière: Petricor.

Moderne componisten

De muziek speelt bij alle drie de balletten een bepalende rol. Zo zijn werken van de Australische componist Elena Kats-Chernin en de Nederlandse Theo Verbey te horen en schreef de Italiaan Ludovico Einaudi (bekend van de bejubelde film Intouchables) speciaal voor dit samenwerkingsproject van Introdans en Het Gelders Orkest een nieuw arrangement voor piano en strijkers. De musici schitteren onder leiding van de Zweedse dirigent Per-Otto Johansson.

RTV Oost samen met Introdans

Op vrijdag 9 november was RTV Oost op bezoek in de studio's van Introdans. Zij hebben opnamen gemaakt voor een item over MODERNE MEISJES. Ze filmden tijdens de repetitie en interviewden artistiek directeur Roel Voorintholt en danseres Nienke Wind. Deze 18 minuten lang durende uitzending is te vinden op RTV Oost.

Lees meer en reserveer nu je kaarten voor MODERNE MEISJES >