Introdans danst in de Spiegeltent in Park Sonsbeek

Van 22 t/m 25 augustus is Introdans te zien in een uniek voorprogramma in de Spiegeltent in het Arnhemse park Sonsbeek. Introdans danst een programma met het ballet Het Debat van Ton Wiggers en drie werken van Robert Battle: Ella, Takademe en Three. Daarnaast geven de dansdocenten van Introdans op woensdagmiddag 23 augustus twee gratis workshops voor kinderen met hun begeleiders.

Voorprogramma in de Spiegeltent
Het Debat van Introdansdirecteur Ton Wiggers op de muziek van Flairck is een strakke korte choreografie, geïnspireerd op het gelijknamige slagwerknummer. Wiggers heeft het vraag- en antwoordspel uit de compositie vertaald in dans, waarbij de dansers dus zowel op de muziek als op elkaar reageren. De werken van Robert Battle, artistiek directeur van het befaamde Alvin Ailey American Dance Theater, onderscheiden zich door zijn dynamische, fysiek doorgaans heel uitdagende danstaal en door zijn grote verbeeldingskracht. Zo ook de korte vrouwensolo Ella, een zwoel, jazzy en energiek eerbetoon aan de ‘queen of swing’ Ella Fitzgerald. Voor Takademe putte Battle inspiratie uit de muzikale ritmes van de klassieke Indiase kathakdans. Deze korte mannensolo is echter geenszins ‘klassiek’ maar een verrukkelijk exposé van energie en dansplezier. Three tenslotte is een hilarisch en atletisch powerstuk, waarbij drie mannen losgaan in een ‘muscular jam session’ waar het dansplezier vanaf spat. 

Dit unieke voorprogramma is van 22 t/m 25 augustus te zien om 20.00 uur in de Spiegeltent in park Sonsbeek. Elke avond is er een andere hoofdact. 

Oud en jong danst in de Spiegeltent
Omdat je nooit te oud bent om te dansen biedt Introdans op woensdagmiddag 23 augustus twee dansworkshops aan waarin verschillende generaties samen actief aan de slag gaan. Kinderen dansen samen met hun verzorger, oppas, vader of oma. Danservaring en/of speciale kleding zijn niet nodig. De eerste workshop is van 14.00-15.00 uur in de Spiegeltent en de tweede van 15.30-16.30 uur. Geschikt voor 10 koppels en de toegang is gratis. 

Kijk voor meer informatie, ook over de kaartverkoop, op www.sonsbeektheateravenue.nl.