Regina van Berkel in de studio’s van Introdans

Regina van Berkel is back. De lange dagen in de studio’s van Introdans hebben voor een prachtig eindresultaat gezorgd. Van Berkels stuk Frozen Echo is in de theaters te zien tijdens de voorstelling MODERNE MEISJES. De laatste twee weken voor de premiŤre waren zwaar voor zowel de dansers als van Berkel zelf. Voor dit stuk was ze namelijk een lange periode, vijf dagen per week bij Introdans te vinden. Ze deed er alles aan om de dans zo perfect mogelijk te krijgen. En we mogen gerust zeggen dat het gelukt is! 

Van Berkel's succes

Van Berkel kreeg al vroeg succes. Toen ze in 1998 werd gevraagd een solo voor Holland Dance Festival te maken leverde dit haar meteen de Zilveren Theaterdansprijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties op. Vanaf dat moment ging het hard met haar choreografische ontwikkeling. Van Berkel begon werk te maken voor collega-dansers en bracht, in samenwerking met Dietmar Janeck, al gauw een compleet programma uit. In 2000 hakte ze de knoop door: ze zei Ballett Frankfurt vaarwel om zich geheel aan de choreografie te wijden. Sindsdien maakt ze producties voor veel verschillende dansgezelschappen. Vorig jaar zagen we haar met het stuk Memory of a Shape maar ook dit seizoen is ze weer bij Introdans aan het werk. 

Van 2011 naar 2018

Het begon allemaal in 2011, toen van Berkel Frozen Echo voor het DŁsseldorfse Ballet am Rhein creŽerde. Dit gebeurde op een indringende compositie van Theo Verbey. Voor al haar producties ontwerpt van Berkel zelf de kostuums en werkt ze, voor het decor- en lichtontwerp, samen met haar partner Dietmar Janeneck. Zo ook bij dit stuk. Van Berkels grootschalige, theatrale choreografie trekt als een Salvador DalŪ-film aan je voorbij. Nu, zeven jaar later, wordt dit stuk door de dansers van Introdans gedanst tijdens de voorstelling MODERNE MEISJES. De dansers storten zich in wisselende combinaties in een dynamische, geladen en soms surrealistische choreografie.

Putjes op de i zetten

Van Berkel was de laatste weken veel te vinden bij Introdans om de puntjes op de i te zetten. Elke dag was ze tot 17.00 uur druk in de weer met de dansers. Een arm die net niet goed gestrekt werd of een pirouette die te laat werd ingezet, samen met de dansers zorgde ze voor een perfecte uitvoering. 

Wij zijn trots op het werkproces en zijn enorm blij met het eindresultaat. Heb jij dit prachtige stuk nog niet gezien? Reserveer dan snel je tickets voor de voorstelling MODERNE MEISJES >