Wie zijn wij?

1971, het jaar dat in het oosten van Nederland een nieuwe uitdaging begon. Studio L.P. (nu dansgezelschap Introdans) werd opgestart. Nieuwe kansen werden gecreŽerd voor nieuwe dansers want volgens Introdans kan iedereen dansen. Naast twee professionele ensembles (voor volwassenen en voor jong publiek) hebben we ook een interactieve afdeling educatie: Introdans Interactie. Hiermee verwoorden we ons motto ‘iedereen kan dansen.

Van scholieren tot senioren en mensen met een beperking

Van professionele dansers tot senioren. Wij geloven dat de taal van dans zů universeel is dat dit hele generaties bindt en in beweging brengt. Bij Introdans Interactie staat het overbrengen van danskunst aan een zo breed mogelijk publiek centraal. Door te dansen met uiteenlopende doelgroepen: scholieren, senioren, mensen met een beperking. De deelnemers gaan op locatie aan de slag; in hun eigen wijk, instelling, bedrijf of in de studio’s van Introdans. Met elk programma, elke workshop en iedere choreografie bewijzen wij dat iedereen de universele taal van dans spreekt. Onze docenten zijn enthousiaste multi-kunners; professionals met een gedegen didactische ervaring en kennis van de moderne danskunst. Door het doorzettingsvermogen ontwikkelt Introdans Interactie ook veel speciale wijk- en doelgroepen-projecten en speciale producties als: De Ontmoeting, BeVoice, Cardiac Output, Dans Speciaal en Roze Cast. Wanneer iemand iets wil zorgt Introdans Interactie ervoor dat het kan! 


Onze dansers zelf

Naast Introdans Interactie zijn wij ook erg actief met onze professionele dansers. De laatste jaren zij we enorm gegroeid. We zijn een succes en al lang niet meer alleen in de eigen regio. Ook internationaal timmert Introdans aan de weg. Zo stonden onze dansers op het nieuwe podium van het Bolshoi Theater in Moskou, waren beide ensembles en Introdans Educatie in Zuid-Korea te vinden en traden we op in New York.

Ook dit dansseizoen is Introdans weer in veel verschillende theaters in diverse landen te zien. Zo zijn ze op tournee geweest in Finland, waren ze bij het Dance Open Festival in Rusland en hebben ze gedanst tijdens Fall For Dance in USA/Canada. In Nederland treden ze op tijdens END OF SEASON, KERSTGALA en dansen ze de voorstellingen VIER VERHALEN EN EEN DAG, GEKKIGHEID, MODERNE MEISJES en LEVE LARBI.

Introdans begon als een klein dansgezelschap in 1971 en is nu uitgegroeid tot een van de drie grootste gezelschappen in Nederland met ongeveer 75 medewerkers. Met Introdans Interactie lopen ze voorop als het gaat om het ontwikkelen en aanbieden van artistiek en pedagogisch vooruitstrevende programma’s.