Introdans danst de wereld rond 

Dat Introdans vaak in de Nederlandse theaters te vinden is, wist je vast al. Maar naast dansen in het thuisland dansen we ook veel internationaal. De ene keer zijn we op tournee of worden we uitgenodigd om het Koninklijk Huis te vergezellen tijdens staatsbezoeken. De andere keer zijn we te vinden tijdens verschillende gala’s en festivals in het buitenland. Ook dit seizoen dansen we weer in veel verschillende landen binnen en buiten Europa. Zo 'shinen' we dit seizoen met verschillende voorstellingen in Finland, Canada, Amerika, Verenigd Koninkrijk en Rusland.

Introdans Internationaal

Introdans is een van de belangrijkste ambassadeurs van de Nederlandse dans in het buitenland. In totaal heeft Introdans in 37 landen mogen schitteren. Naast de vele bezoeken aan onze buurlanden BelgiŽ en Duitsland zijn we ook in andere werelddelen te zien. Totnutoe acht keer in Zuid Afrika, zes keer in Marokko, vier keer in Thailand en ga zo maar door. Het begon allemaal in 1986. Introdans ging voor het eerst internationaal en wel naar Portugal. Hierna volgde in 1987 ItaliŽ en Luxemburg, in 1989 BelgiŽ en in 1990 IndonesiŽ. Enzovoorts, enzovoorts, ...

Hoogtepunten

Het bezoeken van al deze verschillende landen heeft ook geleid tot diverse hoogtepunten. Zo behoort het optreden van Introdans in 2006 tijdens het staatsbezoek van H.M. Koningin Beatrix aan Buenos Aires (ArgentiniŽ) tot een van de hoogtepunten. Andere hoogtepunten zijn de herhaaldelijke optredens van Introdans  op het Bank of Scotland International Children’s Theatre Festival in Edinburgh (Verenigd Koninkrijk), het STEPS Festival in Zwitserland en in The New Victory Theater op Broadway, New York.

Introdans Interactie

Ook de educatieve afdeling Introdans Interactie is zo nu en dan in het buitenland te vinden. In september 2018 waren ze bijvoorbeeld te vinden in Berlijn met de voorstelling BeVoice. Introdans Interactie verzorgt workshops, doe-mee-lessen en masterclasses parallel aan de voorstellingen van beide ensembles. Daarnaast organiseert deze gespecialiseerde afdeling symposia en conferenties en bekleedt een internationale voorbeeldfunctie met betrekking tot deskundigheidsbevordering op het gebied van dans.

Wij geloven dat de taal van dans zů universeel is dat dit hele generaties bindt en in beweging brengt. In eigen land maar zeker ook daarbuiten. Wil je meer weten over Introdans in het buitenland? Neem gerust contact met ons op of kijk voor meer informatie over de internationalisering van Introdans.

[Myrthe Tiemessen, oktober 2018]