INTRODANS BEWEEGT JE

Introdans geeft op een creatieve, verrassende wijze een eigentijdse invulling aan ballet. Wervelend, de zwaartekracht tartend, nemen wij iedereen mee in de totaalbeleving van dans. Wij doen dat vol passie en met internationale klasse.
Introdans gelooft dat de taal van dans zů universeel is dat dit hele generaties bindt en in beweging brengt. Dit doen wij door aansluiting te houden met een breed publiek en met hen actief de verbinding aan te gaan. Wij dansen voorstellingen voor jong & oud(er) en we organiseren activiteiten en projecten voor heel veel verschillende doelgroepen. Want Introdans beweegt je.

Dans als een prof!

Introdans vind je niet alleen in het theater maar ook midden in de maatschappij. Het modern balletgezelschap Introdans heeft naast twee professionele ensembles (voor volwassenen en voor jong publiek) een interactieve afdeling educatie: Introdans Interactie. Van meet af aan staat het overbrengen van danskunst aan een zo breed mogelijk publiek centraal bij Introdans. Introdans Interactie heeft als motto: “Iedereen kan dansen!”. Hiervan maken wij werk. Door te dansen met uiteenlopende doelgroepen: scholieren, senioren, mensen met een beperking. Met elk programma, elke workshop en iedere choreografie bewijzen wij dat iedereen de universele taal van dans spreekt. Onze docenten zijn enthousiaste multi-kunners; professionals met een gedegen didactische ervaring en kennis van de moderne danskunst.

Introdans Interactie als laboratorium
Introdans Interactie loopt voorop als het gaat om het ontwikkelen en aanbieden van artistiek en pedagogisch vooruitstrevende programma’s, gebaseerd op het eigen repertoire ťn gericht op uw vraag. We pionieren, experimenteren en creŽren voortdurend nieuwe programma’s voor bijzondere doelgroepen, met aandacht voor inclusie.

Beschermvrouwe Prinses Margriet
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is met ingang van het seizoen 2003/04 Beschermvrouwe van Introdans. De Prinses is Beschermvrouwe van Introdans niet alleen vanwege haar belangstelling voor modern ballet, maar ook omdat het gezelschap voorstellingen voor een breed publiek maakt en omdat het ook kwetsbare groeperingen bij zijn activiteiten betrekt. Zo verzorgt Introdans elk jaar honderden educatieprojecten op scholen om een bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling en creativiteit van kinderen. Ook worden activiteiten ontplooid met bijzondere, opmerkelijke doelgroepen. Het gezelschap brengt dans zo dicht mogelijk bij de mensen. 

Introdans is in 1971 opgericht door Hans Focking en Ton Wiggers.
Artistiek directeur Roel Voorintholt. Algemeen directeur Ton Wiggers.
Beschermvrouwe H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden.