Hommage aan Prinses Margriet

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet is al vijftien jaar beschermvrouwe van Introdans. Ter gelegenheid van haar 75ste verjaardag brengen wij haar een vorstelijk eerbetoon, als ‘cadeautje’ en dank voor haar jarenlange steun. En waar anders zou die voorstelling moeten plaatsvinden dan in het theater van de woonplaats van de prinses? Vrijdag 19 januari 2018, exclusief in Theater Orpheus, bieden wij een feestelijk programma aan, een sprankelende voorstelling met een mooie dwarsdoorsnede van het repertoire van Introdans.

Parels uit het repertoire voor Prinses Margriet

Artistiek directeur Roel Voorintholt selecteerde een aantal parels uit het repertoire van Introdans. Deze balletten zijn een wervelend eerbetoon aan de prinses, met het méditerrane Azul van Jorge Pérez Martínez, het wonderschone Floating Flowers van Po-Cheng Tsai, het lichtvoetige Malasangre van Cayetano Soto, het melancholische Lieder Eines Fahrenden Gesellen van Jiří Kylián en als sluitstuk het sprankelend feestelijke Black Cake van Hans van Manen

De pers over de balletten in de Hommage aan Prinses Margriet:

  • Het is een bruisend feestje met venijnige uithalen, groteske situaties, smeulende emoties en eindigend in een keurige, gniffelende dronkenschap.” – NRC Handelsblad over Black Cake.