FALL FOR DANCE (USA/CANADA)

Introdans reist naar New York en Toronto voor het FALL FOR DANCE FESTIVAL.  Van maandag 1 tot zaterdag 13 oktober dansen diverse grote dansgezelschappen op dit festival.  Met een aantal wereldpremières wordt dit een spetterend festival waar ook Introdans de sterren van de hemel danst. 

Het FALL FOR DANCE FESTIVAL is het belangrijkste internationale dansfestival. In New York vindt het festival voor de 15e keer plaats. Dit jaar valt het het festival ook samen met het 75-jarig bestaan van het New York City Center. 

Voor Introdans is het de tweede keer dat we onderdeel zijn van het festival, dit betekent de terugkeer van Introdans naar New York. Het zal de eerste keer zijn dat het gezelschap Toronto (Canada) bezoekt.

Het repertoire 

Eén van de balletten die Introdans zal presenteren is Canto Ostinato van de Amerikaanse vermaarde choreograaf Lucinda Childs.  

In Toronto danst Introdans naast het ballet Canto Ostinato van Lucinda Childs, ook het ballet Lieder Eines Fahrenden Gesellen door meesterchoreograaf Jiří Kylián. Het stuk wordt begeleid met live muziek, uitgevoerd door The Glenn Gould School.

Wil je dit festival zelf meemaken? Reserveer dan je tickets via onze agenda >

Canto Ostinato

Lieder Eines Fahrenden Gesellen

Choreografiie Jiří Kylián

Canto Ostinato

Choreografie Lucinda Childs 

Boek nu