EVACUÉ

Introdans en Toneelgroep Oostpool presenteren EVACUÉ. Een coming of (a certain)-age voorstelling met jongeren, volwassenen en senioren. Precies 75 jaar na Operation Market Garden presenteren wij een indrukwekkende locatievoorstelling over de gedwongen evacuatie van de stad Arnhem. Ben je gek op dans, bewegen, theater en toneel? Speel je toneel of dans je? En heb je altijd al een eens mee willen spelen en/of dansen in een professionele voorstelling? Dan is dit je kans!

Een locatievoorstelling in het centrum van Arnhem

Op maandagavond 25 september 1944 wordt de stad Arnhem in zijn geheel geëvacueerd. Meer dan 150.000 mensen laten alles uit hun handen vallen en verlaten de stad. Lopend, met enkel wat dekens en eten, de onzekerheid tegemoet. Een enkeling blijft verslagen achter. Op de vlucht zijn voor oorlog en geweld is actueler dan ooit. Met EVACUÉ maken de Arnhemse gezelschappen Introdans en Toneelgroep Oostpool een indringende locatievoorstelling over wat een gedwongen vertrek met mensen en gemeenschappen doet. Deze locatievoorstelling staat onder leiding van Adriaan Luteijn (Introdans) en Charli Chung (Toneelgroep Oostpool)

“Op bevel van de Duitsche Weermacht moet de geheele bevolking van Arnhem evacueren, t.w.: beneden de spoorlijn heden (Zondag) en boven de spoorlijn uiterlijk maandagavond 25 September. Als evacuatierichting wordt aanbevolen richting APELDOORN en richting EDE. De bevolking wordt aangeraden om zich in kleine buurt-groepen (stadswijken) te organiseren en voor het vervoer van ouden van dagen, hulpbehoevenden en kinderen met eigen organisatiemiddelen zorg te dragen. Ook ziekenhuizen worden geëvacueerd, hetgeen door het Roode Kruis wordt verzorgd, waardoor deze organisatie reeds overbelast is.”
Zo klonk het officiële bevel in 1944 als de stad Arnhem in zijn geheel wordt geëvacueerd. Meer dan 150.000 mensen laten alles uit hun handen vallen en verlaten de stad. Lopend, met enkel wat dekens en eten, de onzekerheid tegemoet. Een enkeling blijft verslagen achter."

Wil je graag onderdeel zijn van deze bijzondere stadsproductie, meld je dan voor 1 juni 2019 aan via het inschrijfformulier. Heb je vragen over deelname, neem dan contact op met Annemieke Vervoort.

Boek nu