Dans workshops

In de huid van een professionele danser
Tijdens de dansworkshop kruipen de leerlingen in de huid van een professionele danser en maken zij op actieve wijze kennis met het dansbedrijf en het repertoire van Introdans.

Dansworkshop zonder presentatie
Een docent van Introdans leert de leerlingen danscombinaties aan uit een van onze voorstellingen. Ze gaan ook zelf creatief aan de slag en maken een eigen choreografie. Naast het actieve dansgedeelte vindt er ook een kort gesprek plaats, waarin onderwerpen rond de voorstelling aan de orde komen zoals decor, belichting, een dag van een danser of het werk van de choreograaf. De leerlingen ervaren hoe leuk en uitdagend het is om samen te dansen en in korte tijd eenvoudige danscombinaties onder de knie te krijgen.

Dans als een prof! | Choreografieworkshop met presentatie
Actief project van een halve dag waarin leerlingen een choreografie instuderen en presenteren. Ze werken met dansmateriaal uit het actuele repertoire van beide dansgezelschappen en creëren eigen dansmateriaal dat samengevoegd wordt in een presentatie in kostuum. Daarnaast maken ze met behulp van beeldmateriaal uitgebreid kennis met Introdans. Aan het einde van de workshop weten de kinderen precies wat het inhoudt om een professioneel danser te zijn, hebben ze de mogelijkheden van hun eigen lichaam ontdekt en hebben ze een eigen stukje choreografie gemaakt. Daarbij hebben ze zichzelf leren presenteren aan een publiek.