Workshops

In de huid van een professionele danser

Tijdens de workshops kruipen de leerlingen in de huid van een professionele danser. Zij maken op actieve wijze kennis met Introdans en zijn moderne repertoire.  Onze educatieve projecten zijn voor iedere leerling geschikt, want danservaring is niet vereist. Diverse leerdoelen en competenties komen aan de orde. De projecten zijn in overleg op maat af te stemmen.

Dansworkshop | alle jaarlagen

Tijdens deze oriŽnterende dansworkshop kruipen de leerlingen in de huid van een professionele danser. Een docent van Introdans leert de leerlingen danscombinaties aan uit een van onze voorstellingen. Ze gaan ook zelf creatief aan de slag en maken een eigen choreografie. De leerlingen ervaren hoe leuk en uitdagend het is om samen te dansen en in korte tijd eenvoudige danscombinaties onder de knie te krijgen.

Choreografieworkshop | alle jaarlagen

Tijdens deze uitgebreide choreografieworkshop neemt de Introdans-docent de leerlingen mee in het creatieproces van een choreografie. Ze ervaren in deze workshop hoe een professionele danser bij Introdans werkt en ondervinden stapsgewijs wat er allemaal komt kijken bij het maken van een danscreatie. Onderdelen zijn een warming-up, het leren en creŽren van danscombinaties, en presentatie van het ingestudeerde in kostuum. Het resultaat voeren ze, na een generale repetitie, op voor hun medeleerlingen en/of ouders. Daarnaast maken ze met behulp van beeldmateriaal uitgebreid kennis met de wereld van Introdans.

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus geeft het Interactieteam aangepaste projecten. Klik hier voor meer informatie over ons nieuwe aanbod.