Aanbod voor het voortgezet onderwijs 

De dansprojecten voor het (regulier en speciaal) onderwijs zijn gebaseerd op het moderne repertoire van Introdans. Onze educatieve projecten zijn voor iedere leerling geschikt, want danservaring is niet vereist. Diverse leerdoelen en competenties komen aan de orde. De projecten zijn op maat af te stemmen op het CKV programma of een doorlopende leerlijn.

Dans als een prof! | Choreografieworkshop

OriŽnterende actieve dansworkshop waarin de leerlingen ervaren hoe een professionele danser bij Introdans werkt. Ze ondervinden stapsgewijs wat er allemaal komt kijken bij het maken van een danscreatie en werken met het dansmateriaal uit de voorstellingen van Introdans. De leerlingen zullen tijdens deze workshop ťťn uur lang intensief aan het dansen zijn. Aan het einde van de workshop weten de leerlingen precies wat het inhoudt om een professioneel danser te zijn, hebben ze de mogelijkheden van hun eigen lichaam ontdekt en hebben ze een eigen stukje choreografie gemaakt. 

Praktische informatie
Duur project: 1 uur of 2,5 uur
Kosten: €165,- of €280,- (excl. Reiskosten, 0% BTW)
Beschikbaar: op maandag t/m donderdag onder schooltijden.
Maximale groepsgrootte: 30 leerlingen (vmbo 25)
Locatie: De lessen vinden plaats op de school in de gymzaal 

Dans als een prof! | Choreografieworkshop met presentatie

Actief project van een halve dag waarin leerlingen een choreografie instuderen en presenteren. Ze werken met dansmateriaal uit het actuele repertoire van beide dansgezelschappen en creŽren eigen dansmateriaal dat samengevoegd wordt in een presentatie in kostuum. Daarnaast maken ze met behulp van beeldmateriaal uitgebreid kennis met Introdans. Aan het einde van de workshop weten de leerlingen precies wat het inhoudt om een professioneel danser te zijn, hebben ze de mogelijkheden van hun eigen lichaam ontdekt en hebben ze een eigen stukje choreografie gemaakt. Daarbij hebben ze zichzelf leren presenteren aan een publiek.

Praktische informatie
Duur project: 5 uur
Kosten: €475,- (excl. Reiskosten, BTW 0%)
Beschikbaar: op maandag t/m donderdag onder schooltijden.
Maximale groepsgrootte: 30 leerlingen (vmbo 25)
Locatie: De lessen vinden plaats op de school in de gymzaal 

Dans als een prof! | Lessenreeks choreografie met presentatie

Verdiepende reeks van vier actieve choreografielessen waarin de leerlingen leren hoe een choreografie tot stand komt. Ze maken kennis met de werkwijze van Introdans en staan stil bij alle facetten van moderne dans. Ze sluiten de lessenreeks af met een dansvoorstelling op school in kostuums van Introdans (voor elkaar of voor hun ouders). Aan het einde van de lessenreeks weten de kinderen precies wat het inhoudt om een professioneel danser te zijn, hebben ze de mogelijkheden van hun eigen lichaam ontdekt en hebben ze een eigen stukje choreografie gemaakt en danscombinaties geleerd. Daarbij hebben ze zichzelf aan een publiek leren presenteren.

Praktische informatie
Duur project: 4 maal 1,5 uur.
Kosten: €745,- (excl. Reiskosten, 0% BTW)
Beschikbaar: op maandag t/m donderdag onder schooltijden.
Maximale groepsgrootte: 30 leerlingen. (vmbo 25)
Locatie: De lessen vinden plaats op de school in de gymzaal

 GeÔnteresseerd? Mail naar of bel Introdans 026-3512111 en vraag naar Annemieke Vervoort.

Klik hier voor de brochure met het complete educatieve aanbod.