Oud geleerd jong gedanst

Actieve danscursus

Een reeks van zes danslessen gericht op het fysiek ervaren van dans door de deelnemers. De lessen zijn geschikt voor deelnemers van 50 jaar en ouder, van alle niveaus. Danservaring is dus geen vereiste.

Oud geleerd, jong gedanst | ochtend editie

Het lesmateriaal is geïnspireerd op choreografieën uit onze voorstelling MONUMENTAAL, het tweede programma dat Introdans in het voorjaar van 2017 uitbrengt. Dit is een vierluik van monumentale choreografieën: het meesterlijke Lieder Eines Fahrenden Gesellen, dat geldt als een van Jiří Kylián meest romantische werken, het recente Canto Ostinato en het elektriserende Concerto van de Amerikaanse ‘grand old lady’ Lucinda Childs en Memory of a Shape, een imponerend werk van choreografe Regina van Berkel dat nu voor het eerst in Nederland te zien is.

Oud geleerd, jong gedanst | de Roze editie

Introdans en SWOA organiseren dit seizoen de cursus Oud geleerd, jong gedanst (de Roze Editie) voor 50-plus LHBT-ers. (lesbisch, homo, bi of transgender) en hetero-vrienden. Choreograaf Adriaan Luteijn heeft veel ervaring in het maken van dansproducties met oudere (amateur-) dansers. Voor de activiteiten geldt: een achtergrond in dans is niet noodzakelijk. Ook een beperking is geen obstakel. Onder leiding van een Introdans-docent wordt er op ontspannen en inspirerende wijze met elkaar gedanst en wordt de wereld van het balletgezelschap verkend. De basis van het dansmateriaal is het moderne repertoire van Introdans. Oud geleerd, jong gedanst (de Roze Editie) is in eerste instantie bedoeld voor 50-plus LHBTers, maar hetero-vrienden zijn ook welkom. Maximaal 25 deelnemers.