Volwassenen

Introdans Interactie nodigt al meer dan veertig jaar mensen uit om te dansen, om ze te laten ervaren hoe inspirerend bewegen kan zijn. Iedereen is welkom - jong en oud, met en zonder danservaring, met en zonder beperking - het plezier in dansen staat voorop! Deelnemers gaan op locatie aan de slag; in hun eigen wijk, instelling, bedrijf of in de studio’s van Introdans. Ze volgen workshops of een reeks lessen, altijd op hun eigen niveau, met als resultaat een unieke en positieve ervaring. In samenwerking met andere culturele en maatschappelijke instellingen ontwikkelt Introdans Interactie ook veel speciale wijk- en doelgroepen-projecten en speciale producties.

Oud geleerd, jong gedanst | cursus actieve dans voorjaar 2017 

Een reeks van zes danslessen gericht op het fysiek ervaren van dans door de deelnemers. De lessen zijn geschikt voor deelnemers van 50 jaar en ouder, van alle niveaus. Danservaring is dus geen vereiste. Dit voorjaar bieden we in de middag een speciale roze editie.

Informatie Oud geleerd, jong gedanst | ochtend editie

 Het lesmateriaal is geÔnspireerd op choreografieŽn uit onze voorstelling MONUMENTAAL, het tweede programma dat Introdans in het voorjaar van 2017 uitbrengt. Dit is een vierluik van monumentale choreografieŽn: het meesterlijke Lieder Eines Fahrenden Gesellen, dat geldt als een van JiřŪ KyliŠn meest romantische werken, het recente Canto Ostinato en het elektriserende Concerto van de Amerikaanse ‘grand old lady’ Lucinda Childs en Memory of a Shape, een imponerend werk van choreografe Regina van Berkel dat nu voor het eerst in Nederland te zien is. 

Data: elke woensdag vanaf 8 maart tot en met 12 april 2017.
Tijden: 10.30 tot 12.00 uur
Waar: studio’s Introdans, Vijfzinnenstraat 82, 6811 LN Arnhem
Duur: 6 lessen van 1,5 uur 
Voor: maximaal 20 deelnemers (in de leeftijd 50+)
Prijs: €145,- (inclusief koffie en thee)
Gelrepashouders 50% korting, Goede en Royale Vrienden van Introdans 10% en 15% korting.

Oud geleerd, jong gedanst | de Roze editie

Introdans en SWOA organiseren dit seizoen de cursus Oud geleerd, jong gedanst (de Roze Editie) voor 50-plus LHBT-ers. (lesbisch, homo, bi of transgender) en hetero-vrienden. Choreograaf Adriaan Luteijn heeft veel ervaring in het maken van dansproducties met oudere (amateur-) dansers. Voor de activiteiten geldt: een achtergrond in dans is niet noodzakelijk. Ook een beperking is geen obstakel. Onder leiding van een Introdans-docent wordt er op ontspannen en inspirerende wijze met elkaar gedanst en wordt de wereld van het balletgezelschap verkend. De basis van het dansmateriaal is het moderne repertoire van Introdans. Oud geleerd, jong gedanst (de Roze Editie) is in eerste instantie bedoeld voor 50-plus LHBTers, maar hetero-vrienden zijn ook welkom. Maximaal 25 deelnemers.

Data: Elke woensdag vanaf 8 maart tot en met 12 april 2017.
Tijden: 14.00 tot 15.30 uur
Waar: studio’s Introdans, Vijfzinnenstraat 82, 6811 LN Arnhem
Duur: 6 lessen van 1,5 uur
Voor: Maximaal 25 deelnemers (in de leeftijd 50+)
Prijs: €145,- (inclusief koffie en thee)
Gelrepashouders 50% korting, Goede en Royale Vrienden van Introdans 10% en 15% korting.

Informatie en aanmelden
U kunt mailen naar of bellen naar 026-3512111 als u vragen heeft of om u voor ťťn van de cursussen aan te melden, graag onder vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer.