De Ontmoeting

Dansproductie met speciale gastdansers

De Ontmoeting is een speciale dansproductie, waarin de professionals van Introdans samen optreden met gastdansers uit bijzondere doelgroepen. Deze bijzondere dansproductie is het geesteskind van choreograaf Adriaan Luteijn. “Ik wil met De Ontmoeting een brug slaan tussen de wereld van de superfitte en krachtige danser en iemand die in zijn dagelijks leven juist wordt belemmerd door zijn lichaam.” In het verleden leverde dit al samenwerkingen op tussen Introdans en senioren, mensen met een verstandelijke beperking en jongeren die lijden aan een progressieve spierziekte.

Jong geleerd, Oud gedanst (2004)

In deze voorstelling ontmoeten vijf amateur-danseressen van 70 jaar en ouder en vier dansers van Introdans elkaar op de dansvloer. De herinnering staat centraal in de choreografie.

Kamerbewoners (2010)

Adriaan Luteijn, artistiek manager van Introdans Interactie, choreografeerde een dansvoorstelling met dansers van Introdans en bewoners van het Workhome van het Dr. Leo Kannerhuis in Wolfheze, een leefgemeenschap voor volwassenen met autisme. Een eigenzinnige en bijzondere dansvoorstelling waarin twee afzonderlijke werelden samenkomen.

FAUXdeville (2012)

In het seizoen 2011/12 creëerde choreograaf Adriaan Luteijn De Ontmoeting XS: FAUXdeville waarin verschillende, bijzondere doelgroepen samenkwamen: een senior, twee urban dancers, iemand met autisme en iemand met een verstandelijke beperking.