De Ontmoeting

Dansproductie met speciale gastdansers

De Ontmoeting is een speciale dansproductie, waarin de professionals van Introdans samen optreden met gastdansers uit bijzondere doelgroepen. Deze bijzondere dansproductie is het geesteskind van choreograaf Adriaan Luteijn. In het verleden leverde dit al samenwerkingen op tussen Introdans en senioren, mensen met een verstandelijke beperking en jongeren die lijden aan een progressieve spierziekte.

DE ONTMOETING REVISITED (2018)

In de 2018 editie DE ONTMOETING REVISITED kwamen highlights van 17,5 jaar bijzondere ontmoetingen samen op het podium.

Bekijk ook voorgaande edities:

Kamerbewoners (2010)

Adriaan Luteijn, artistiek manager van Introdans Interactie, choreografeerde de dansvoorstelling Kamerbewoners met dansers van Introdans en bewoners van het Workhome van het Dr. Leo Kannerhuis in Wolfheze, een leefgemeenschap voor volwassenen met autisme. Een eigenzinnige en bijzondere dansvoorstelling waarin twee afzonderlijke werelden samenkomen.

FAUXdeville (2012)

In het seizoen 2011/12 creŽerde choreograaf Adriaan Luteijn De Ontmoeting XS: FAUXdeville waarin verschillende, bijzondere doelgroepen samenkwamen: een senior, twee urban dancers, iemand met autisme en iemand met een verstandelijke beperking.

Invisibly Visible (2014)

In Invisibly Visible dansten twee dansers van het Introdanstableau met gasten met een (bijna) onzichtbare beperking.

Cardiac Output (2016)

In samenwerking met de Amsterdamse zorgorganisatie Cordaan maakte choreograaf Adriaan Luteijn van Introdans de dansvoorstelling Cardiac Output. In deze productie dansen vier professionele dansers duetten met vier acteurs met een verstandelijke beperking.

Artistiek manager van Introdans Interactie, Adriaan Luteijn: “Ik wil met De Ontmoeting een brug slaan tussen de wereld van de superfitte en krachtige danser en iemand die in zijn dagelijks leven juist wordt belemmerd door zijn lichaam.”