BeVoice

Muzikale dansvoorstelling met wetenschappelijk thema

BeVoice overbrugt, vertedert, inspireert en verbroedert. Geen wonder met een uitvinding uit Berlijn. In BeVoice treden leerlingen en bewoners van verschillende scholen en instellingen samen op in een muzikale dansvoorstelling met een wetenschappelijk thema. Sinds 2011 werken ieder jaar ruim honderd Berlijnse scholieren samen met scholieren van de havo voor Muziek en Dans Rotterdam, studenten van de muziek- en dansopleiding Codarts, professionele musici, theatermakers en choreografen. In 2014 en 2016 werd het project ook naar Arnhem, de thuisbasis van Introdans, gehaald. Het brein achter BeVoice is theatermaker Renť Broeders. In deze voorstelling komen zijn wetenschappelijke en artistieke achtergrond perfect samen. Introdans Interactie is verantwoordelijk voor het bedenken en instuderen van de choreografie.

Deelnemers over BeVoice:

Mijn gastbroer liet me zijn favoriete hamburgertent zien, vertelde over de verschillen tussen West- en Oost-Berlijn en over zijn leven in de stad.’ (Samuel, Havo voor Muziek en Dans, Rotterdam)
OMG, wat zijn dat voor mensen (de Nederlandse danseressen) en ze zijn zo mooi!’(Victor van de Heinrich-Mann-Schule, Berlijn)

Introdans ontwikkelt zelf ook regelmatig met andere culturele en maatschappelijke instellingen speciale wijk- en doelgroepenprojecten.

Voor meer informatie mail naar