Speciale doelgroepen

Introdans Interactie nodigt al meer dan veertig jaar mensen uit om te dansen, om ze te laten ervaren hoe inspirerend bewegen kan zijn. Iedereen is welkom - jong en oud, met en zonder danservaring, met en zonder beperking - het plezier in dansen staat voorop! Deelnemers gaan op locatie aan de slag; in hun eigen wijk, instelling, bedrijf of in de studio’s van Introdans. Ze volgen workshops of een reeks lessen, altijd op hun eigen niveau, met als resultaat een unieke en positieve ervaring. In samenwerking met andere culturele en maatschappelijke instellingen ontwikkelt Introdans Interactie ook veel speciale wijk- en doelgroepen-projecten en speciale producties.

De Ontmoeting

De Ontmoeting is een speciale dansproductie, waarin de professionals van Introdans samen optreden met gastdansers uit bijzondere doelgroepen. Deze bijzondere dansproductie is het geesteskind van choreograaf Adriaan Luteijn. “Ik wil met De Ontmoeting een brug slaan tussen de wereld van de superfitte en krachtige danser en iemand die in zijn dagelijks leven juist wordt belemmerd door zijn lichaam.” In het verleden leverde dit al samenwerkingen op tussen Introdans en senioren, mensen met een verstandelijke beperking en jongeren die lijden aan een progressieve spierziekte. In het seizoen 2011/12 creëerde choreograaf Adriaan Luteijn De Ontmoeting XS: FAUXdeville waarin verschillende, bijzondere doelgroepen samenkwamen: een senior, twee urban dancers, iemand met autisme en iemand met een verstandelijke beperking. In 2014/15 stond De Ontmoeting: Invisibly Visible op het programma, een samenwerking met twee bijzondere gastdansers met een niet zichtbare beperking. 


Bal Spécial


Dansspektakel in het speciaal onderwijs.

Bal Spécial is een groots dansspektakel voor leerlingen die het speciaal onderwijs volgen. In de eerste twee edities in schouwburg Amphion in Doetinchem schitterden telkens circa honderdvijftig leerlingen van tien Gelderse scholen. Knikkende knieën daargelaten, zorgden ze voor een daverend succes! 

Bal Spécial is een concept van Introdans dat is geïnitieerd door De Onderwijsspecialisten. Het maakt deel uit van het stimuleringsprogramma Special Heroes Kunst & Cultuur. Het Introdans educatieteam onder leiding van choreograaf Adriaan Luteijn, tekent voor de choreografie, het instuderen en de presentatie in professionele setting.
Ook voor de nieuwe productie die op 6 februari 2017 in Amphion in première gaat, zijn kostuums, lichtontwerp en visuals weer in handen van een professioneel artistiek team waaronder componist Jaap van Keulen.
Een making of documentaire van filmmaakster Inge Theunissen/Itmoves van de eerste editie is te zien op YouTube.