Schoolvoorstellingen

Voorstelling en in gesprek met de dansers

Vanaf september 2017 presenteert Introdans dynamisch en modern balletrepertoire in twee nieuwe schoolvoorstellingen: SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS en KYLIÁN4ALL. Deze voorstellingen worden aangeboden voor groep 3 t/m 8 en vinden plaats in de schouwburgen. Na de voorstelling krijgen leerlingen de gelegenheid in gesprek te gaan met de dansers tijdens een nagesprek. Voorafgaand is er een digitale lesbrief voor de leerkracht beschikbaar met informatie en klassikale voorbereidende- en verwerkingsopdrachten. In de provincies Gelderland en Overijssel krijgen scholen vooraf een actieve doe-mee-les op school aangeboden.

SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS

De stoelen vliegen en rijden in het rond: SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS is een programma vol inventiviteit, humor en hilariteit – een voorstelling waarin Introdans zich van zijn beste kant laat zien. De Nederlandse choreograaf David Middendorp, die met zijn werk onder meer de jury’s van America’s Got Talent en Britain’s Got Talent versteld deed staan, creëert nieuw werk voor dit programma. Daarnaast presenteert Introdans de Nederlandse première van twee opwindende ‘stoelendanschoreografieën’ van respectievelijk Alexander Ekman en Ángel Rodríguez. Mauro de Candia’s doldwaze finaleballet Purple Fools maakt het dansfeest compleet. (de schoolvoorstelling bevat een selectie balletten uit de voorstelling SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS)

KYLIÁN4ALL

In het programma KYLIÁN4ALL presenteert Introdans met veel trots een aantal hoogtepunten uit het oeuvre van meesterchoreograaf Jiří Kylián. De voorstelling vormt een fraaie reis door de tijd en door het veelzijdige werk van de maestro: van het theatrale Trompe L'Oeil, via het humoristische Sechs Tänze, naar het wonderbaarlijke Indigo Rose. Als kers op de taart danst Introdans het uitbundige Chapeau, een première voor het gezelschap. (de schoolvoorstelling bevat een selectie balletten uit de voorstelling KYLIÁN4ALL)