Deskundigheidsbevordering

Deskundigheidstraject dans voor leerkrachten
Deskundigheidsbevordering is gericht op scholen die dans willen onderbrengen in hun leerplan en hun leerlingen willen uitdagen en ruimte willen bieden voor individuele ontwikkeling. Hiervoor is het noodzakelijk dat leerkrachten voldoende deskundig zijn om de diverse aspecten van dans zodanig toe te passen en in te bedden in het onderwijs, dat de doelen ook bereikt kunnen worden.

Introdans biedt in deze leerlijn concrete handvatten van warming-up tot muziekkeuze. De dansdocent van Introdans coacht de leerkracht. Een introductiebijeenkomst voor de leerkrachten, 4 bijeenkomsten, een presentatiedag, en een evaluatiebijeenkomst maken onderdeel uit van het traject.

Ondergedompeld in dans
Ondergedompeld in dans is een deskundigheidstraject dans voor leerkrachten in het basisonderwijs. In dit traject krijgen de leerkrachten handvatten waarmee zij samen met hun klas een eigen danspresentatie kunnen voorbereiden, creëren en presenteren. Het is niet alleen een danstraject voor de leerkrachten, maar ook voor de leerlingen. Zelf dansen staat centraal.

De leerkrachten leren de opbouw van een dansles kennen en zijn na afloop van het project in staat om samen met de leerlingen een danspresentatie te maken, om (dans)beweging te gebruiken in andere lessen en muziek te zoeken en te kiezen. De leerlingen hebben ervaren hoe het is om in de huid van een danser te kruipen en door middel van een repetitieperiode een danspresentatie te maken en die uit te voeren voor ouders en leerlingen