Dans Speciaal

Dansspektakel in het speciaal onderwijs

Dans Speciaal is een concept van Introdans dat is geďnitieerd door De Onderwijsspecialisten. Het maakt deel uit van het stimuleringsprogramma Special Heroes Kunst & Cultuur. Het Introdans educatieteam onder leiding van choreograaf Adriaan Luteijn, tekent voor de choreografie, het instuderen en de presentatie in professionele setting.

Vanuit de empowerment-doelstelling van het project mogen kinderen en jongeren zichzelf presenteren als: ‘er mogen zijn’ en ‘belangrijk zijn als mens, als deel van een groep’ Maar vooral als uniek en onmisbaar persoon, met een eigen bewegingstaal en volkomen eigen legitieme manier van beleven van de wereld. Je hoort erbij en jouw persoonlijke kleur maakt het leven op de wereld interessanter. Door de verbinding met het regulier onderwijs en theaterprofessionals worden de kinderen samen gebracht met andere leeftijdsgenoten.

Voorstelling Bal Spécial

Bal Spécial is een groots dansspektakel voor leerlingen die het speciaal onderwijs volgen. In de eerste twee edities in schouwburg Amphion in Doetinchem schitterden telkens circa honderdvijftig leerlingen van tien Gelderse scholen. Knikkende knieën daargelaten, zorgden ze voor een daverend succes!


Voorstelling Spécialité de la Maison

Het begrip spécialité betekent volgens het woordenboek: 1) Bijzonderheid, 2) Bijzonder studievak, 3) Bijzondere vaardigheid, 4) Iets lekkers, 5) Onderwerp, 6) Spécialité. De titel is dan ook perfect voor dit dansproject, want de deelnemers zijn bijzonder en hebben bijzondere vaardigheden die ze in deze fase van hun leven leren herkennen en leren inzetten. De voorstelling, die je kunt bekijken als een dansende menukaart of avontuur in een swingend restaurant, neemt het publiek mee in de wereld van eten.

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus geeft het Interactieteam aangepaste projecten. Klik hier voor meer informatie over ons nieuwe aanbod.