Workshops

Dansen in de gymzaal

Tijdens de workshop kruipen de leerlingen in de huid van een professionele danser en maken zij op actieve wijze kennis met het dansbedrijf en het repertoire van Introdans.De choreografie projecten voor het primair onderwijs zijn gebaseerd op het moderne repertoire van Introdans. Onze educatieve projecten zijn voor iedere leerling geschikt, want danservaring is niet vereist. Diverse leerdoelen en competenties komen aan de orde. De projecten zijn in overleg op maat af te stemmen.

Dansworkshop | groep 3 t/m 8

De leerlingen ervaren hoe leuk en uitdagend het is om samen te dansen en in korte tijd eenvoudige danscombinaties onder de knie te krijgen. Een docent van Introdans leert de leerlingen danscombinaties aan uit een van de voorstellingen van Introdans. Naast het actieve dansgedeelte vindt er ook een kort gesprek plaats, waarin onderwerpen rond de voorstelling aan de orde komen zoals decor, belichting, een werkdag van een danser en de functie van de choreograaf.

Choreografieworkshop | groep 3 t/m 8

Actieve workshop waarin de leerlingen ondervinden wat er allemaal komt kijken bij het maken van een danscreatie. De leerlingen zullen tijdens deze workshop één uur lang intensief aan het dansen zijn. Aan het einde van de workshop weten de kinderen precies wat het inhoudt om een professioneel danser te zijn, hebben ze de mogelijkheden van hun eigen lichaam ontdekt en hebben ze een eigen stukje choreografie gemaakt.

Lessenreeks choreografie | groep 6 t/m 8

Verdiepende reeks van vier actieve choreografielessen waarin de leerlingen leren hoe een choreografie tot stand komt. Ze maken kennis met de werkwijze van Introdans en staan stil bij alle facetten van moderne dans. Ze sluiten de lessenreeks af met een dansvoorstelling op school in kostuums van Introdans (voor elkaar of voor hun ouders). Aan het einde van de lessenreeks weten de kinderen precies wat het inhoudt om een professioneel danser te zijn, hebben ze de mogelijkheden van hun eigen lichaam ontdekt en hebben ze een eigen stukje choreografie gemaakt en danscombinaties geleerd. Daarbij hebben ze zichzelf aan een publiek leren presenteren.