Lessenreeks

Vier actieve choreografielessen op school

Tijdens een reeks van 4 actieve choreografielessen op school leren de leerlingen leren onder leiding van een dansdocent van Introdans hoe een choreografie tot stand komt. Ze maken kennis met de werkwijze van Introdans en met diverse facetten van moderne dans.

Leerlingen maken dansvoorstelling

Naast aanleren vormen zelf onderzoeken, zelf creëren en samenwerken een vast onderdeel in het proces. De leerlingen sluiten het traject af met een dansvoorstelling op school in kostuums van Introdans voor elkaar en voor hun ouders. De Introdans-docenten begeleiden de presentatie met een generale repetitie vooraf en een kort nagesprek met de leerlingen na afloop. Aan het einde van het traject hebben de leerlingen kennisgemaakt met moderne dans en spelenderwijs ervaren wat het inhoudt om een professioneel danser te zijn. Daarnaast hebben ze de mogelijkheden van hun eigen lichaam ontdekt en hebben ze met elkaar een eigen stukje choreografie gemaakt en danscombinaties geleerd die tot een dansant geheel zijn gesmeed. Daarbij hebben ze zichzelf aan een publiek leren presenteren.

Voorproefje voor leerkrachten

Het docententeam van uw school krijgt vooraf bij Introdans een informatiebijeenkomst over het project en een kijkje achter de schermen. Door te kijken bij de repetities van de dansers en met de docenten van Introdans krijgt het team een beeld van Introdans en van het project. Tijdens deze informatiebijeenkomst krijgen de leerkrachten tevens een dansworkshop zodat zij ook zelf ervaren wat hun leerlingen gaan meemaken tijdens de reeks op school. Tot slot evalueren we het traject met het team van uw school.

Extra: Tijdens het traject kunnen de dansdocenten aan de leerkrachten handvatten meegeven hoe zij dans op een eenvoudige manier kunnen meenemen in hun lessen.