Lessenreeks

Lessenreeks choreografie met presentatie

Verdiepende reeks choreografielessen waarin de leerlingen leren hoe een choreografie tot stand komt. Ze maken kennis met de werkwijze van Introdans en staan stil bij alle facetten van moderne dans. Aan het einde van de lessenreeks weten de leerlingen precies wat het inhoudt om een professioneel danser te zijn, hebben ze de mogelijkheden van hun eigen lichaam ontdekt, danscombinaties geleerd en een kleine choreografie gemaakt.

Leerlingen maken dansvoorstelling

Naast aanleren zijn zelf onderzoeken, zelf creŽren en samenwerken een vast onderdeel in het proces. De leerlingen sluiten het traject af met een dansvoorstelling op school in kostuums van Introdans voor elkaar en voor hun ouders. Zo komen de leerlingen in aanraking met nog een belangrijk facet van dans, jezelf presenteren aan publiek. De Introdans-docenten begeleiden de presentatie met een generale repetitie vooraf en een kort nagesprek met de leerlingen na afloop. 

Een lessenreeks kan gecombineerd worden met een kijkje achter de schermen bij Introdans.

Extra: Tijdens het traject kunnen onze dansdocenten aan de leerkrachten handvatten meegeven hoe zij dans op een eenvoudige manier kunnen meenemen in hun lessen. 

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus geeft het Interactieteam aangepaste projecten. Klik hier voor meer informatie over ons nieuwe aanbod.