Cultuureducatie met kwaliteit

Binnen het programma Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) werken scholen en culturele instellingen in het hele land samen aan goed cultuuronderwijs en zorgen zij dat kunst, cultuur en erfgoed vast onderdeel worden van het lesprogramma. Dat is belangrijk, want door goed cultuuronderwijs ontwikkelen kinderen zich tot creatieve en kritische volwassenen en leren zij hun creatieve vaardigheden in te zetten om problemen op te lossen en antwoorden te vinden.
Bij de samenwerking wordt niet alleen gewerkt aan het vergroten van de deskundigheid van leerkrachten en vakdocenten, ook worden doorlopende leerlijnen ontwikkeld zodat leerlingen tijdens hun hele basisschooltijd in aanraking komen met muziek, dans, tekenen, toneel en erfgoed. Introdans biedt in het kader van CmK deskundigheidstrajecten op maat.

Deskundigheidstrajecten voor leerkrachten

Deskundigheidsbevordering is gericht op scholen die dans willen onderbrengen in hun leerplan en hun leerlingen willen uitdagen en ruimte willen bieden voor individuele ontwikkeling. Hiervoor is het noodzakelijk dat leerkrachten voldoende deskundig zijn om de diverse aspecten van dans zodanig toe te passen en in te bedden in het onderwijs, dat de doelen ook bereikt kunnen worden. Het traject wordt op maat ingevuld en kan worden ingepast in de doorlopende leerlijn van uw school.

Enkele voorbeelden: 

Ondergedompeld in dans
De leerkrachten van de Dr. M.L. Kingschool in Denekamp leerden in het choreografietraject Ondergedompeld in dans met hun eigen groep een danspresentatie voor te bereiden, te creŽren en te presenteren. Na de kick-off werd het even spannend en vervolgens leuker dan gedacht met een daverend resultaat. Tegenwoordig is dans een vast onderdeel van de weekafsluitingen en in het curriculum.

Niets is wat het lijkt
De Paasbergschool in Oosterbeek vond in Introdans de juiste partner om leerlingen en leerkrachten hun unieke individuele creatieve kijk en open geest te laten ontwikkelen. Dans als lichaamstaal en beeldende kunst vormden laagdrempelig instrumenten om een gezamenlijk danskunstwerk te creŽren waarbij ieders eigen unieke geest en talent voorop stond.

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus geeft het Interactieteam aangepaste projecten. Klik hier voor meer informatie over ons nieuwe aanbod.