Zahrah Senese

< >

Geboren
2000 Australië

Opleiding
Koninklijk Conservatorium, Den Haag

Zahrah Senese (geboren in 2000 in Brisbane, Australië) kopieerde als klein meisje graag het gedrag van haar oudere zus die danseres wilde worden. Op haar derde ging de actieve Zahrah op ballet om haar energie kwijt te raken. Dans en de bewegingen ervan inspireerden haar.

Ze belandde in Sydney op de Tanya Pearson Academy. En terwijl haar oudere zus een literatuurstudie aan de universiteit in Parijs volgt, is Zahrah momenteel verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Zahrah en Introdans

GRUPO SPORTIVO en GEK GEZICHT zijn de voorstellingen waaraan Zahrah tijdens haar stage werkt. Bij Introdans hoopt ze zo veel mogelijk te leren en inspiratie te krijgen van de andere dansers. Zahrah: ‘En ik wil hard werken aan mijn eigen groei. Dat is toch anders dan op school, waar je voornamelijk luistert naar de docenten’.

Zahrah en de toekomst

Zahrah vindt de Introdans mix tussen modern en klassiek ballet prettig: ‘Voor toekomstige audities is het altijd goed dat je een klassieke én moderne achtergrond hebt. Binnen die combinatie zou ik graag actief blijven en het liefste binnen Europa. Mijn land van herkomst Australië heeft geen historische band met dans. Er zijn in dat immense land slechts twee grote klassieke en twee grote moderne gezelschappen. In Europa is dat anders en zijn er voor dansers meer kansen’.