Stef Leenen

< >

Geboren
1999, Roermond, Nederland

Opleiding
Koninklijk Conservatorium, Den Haag

Stef Leenen is afkomstig uit Roermond waar hij in 1999 geboren werd. Stef startte met dansen als hobby en zonder de droom om iets in de dans te doen. Maar gedurende de tijd vorderde, wilde hij meer dansen en beter worden. Het bracht Stef naar de vooropleiding Dans in Venlo. Tijdens zijn laatste jaar van de havo auditeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Met succes, want hij werd toegelaten.

In zijn tweede studiejaar liep hij stage bij het Nederlands Dans Theater. En in zijn derde studiejaar 2019/20 danst Stef zijn stage bij de Introdans voorstellingen THE BATTLE, KERSTGALA 2019 en ICOON.

Stef en Introdans

Tijdens de vooropleiding in Venlo leerde Stef Introdans en het repertoire kennen. Stef: ‘Ik ben eigenlijk nog jong binnen het gezelschap en dat maakt het lastig om te zeggen wat ik van Introdans vind. Als meer een buitenstaander kan ik in ieder geval zeggen dat het repertoire ontzettend gaaf is. In het seizoen van mijn stage dans ik heel verschillende balletten. Daar leer ik veel van! Ik verwacht namelijk niet dat ik mijn hele carrière alleen maar binnen één stijl zal dansen’. Stef hoopt zich bij Introdans te ontwikkelen tot een danser die veelzijdig is en daardoor sterk is om een breed repertoire kan dansen.

Stef en de toekomst

Naast zijn stage staat het seizoen 2019/20 in het teken van auditeren. Stef hoopt dat audities hem brengen naar iets waarmee hij zich gelukkig voelt. In binnen- of buitenland en met mensen om hem heen die hem inspireren. Stef: ‘ik wil mezelf uitdagen en gepusht worden door iets wat verder gaat dan het comfortabele’.