Sergio Oñate Gimeno

Geboren
12 september 1997, Valencia Spanje

Opleiding
Conservatorio Profesional de Danza, Valencia; Koninklijk Conservatorium, Den Haag

Ervaring
Stage Introdans (sinds augustus 2017)

Sergio danste de Jotas, een traditionele Spaanse dans, al voordat hij kon lopen en zong daarbij nog voordat hij kon praten. Zijn ouders zagen zijn artistieke kant en schreven hem in bij een dansschool. Zijn docent merkte al snel dat hij iets speciaals had en raadde hem aan om auditie te doen voor het Conservatorio Profesional de Danza de Valencia, waar hij vervolgens ook werd aangenomen.

“Na mijn eerste les was ik onvoorwaardelijk verliefd op de dans. Na mijn eerste plié wist ik; hier wil ik mijn werk van maken!”

Sergio kreeg tijdens zijn studie beurzen voor The Royal Ballet School in Londen en Joffrey Ballet School Summer Intensives in New York en kwam hiermee stap voor stap dichter bij zijn droom.

Met 18 jaar studeerde Sergio af van het Conservatorio Profesional de Danza de Valencia en kreeg de kans om naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag te gaan. In datzelfde jaar kwam Introdans op Sergio’s pad. “Mijn balletleraar uit Valencia had het vaak over Introdans en de oud-leerlingen die daar dansen. Voor mij leek Introdans nog een te grote stap.” Toen hij toch besloot om auditie te doen en bij Introdans een stagecontract kreeg, werd zijn droom werkelijkheid.

Sergio stort zich met heel zijn hart in iedere choreografie. “Ik ben gevoelig en expressief. Als ik niet met heel mijn hart dans, kan ik het niet! Iedere stap die ik zet, is met evenveel liefde en passie.”