Dansers
 
 

Molly Mulready

Geboren
28 september 1997, Wollongong (Australië)

Opleiding
Koninklijk Conservatorium, Den Haag

Ervaring
Stage Introdans (sinds augustus 2017)

De eerste keer dat Molly in aanraking kwam met dans, was bij haar oma thuis. Op TV West Australia zag ze een dansvoorstelling en werd op slag verliefd. “Dit wil ik ook!” – dacht de toen vijfjarige Molly.

Ze startte met jazzballet bij de dansschool van een familielid maar kwam er al snel achter dat klassiek ballet meer haar ding was. “Ik ben echt een perfectionist, en vind het een heerlijk om de ‘klassieke’ bewegingen zo perfect mogelijk uit te voeren”.

Toen Molly 12 jaar was, verhuisde zij van Australië naar Nederland. Eenmaal in Nederland volgde ze de Summer Course bij De Dutch Dance Division. Daar herkende een docent van het Koninklijk Conservatorium haar talent en raadde haar aan om auditie te doen. Ze haalde de selectie en danste aanvankelijk nog klassiek.

Toen ze in het 3e schooljaar in aanraking kwam met het Nederland Dans Theater, leerde ze moderne dans kennen. Het klassieke ballet moest nu ruimte maken voor een nieuwe passie. “Bij moderne dans kun je echt je eigen twist geven aan een stuk. Ik wil mijn eigen manier van dans ontdekken, mijn eigen stijl verder ontwikkelen.”

Met haar nieuwe liefde ‘moderne dans’ ging ze op zoek naar een stage en werd geselecteerd uit de vele auditanten bij Introdans. ”Ik vind het erg leuk om bij Introdans stage te lopen en van dichtbij te zien hoe een professioneel dansgezelschap werkt. Iedere danser is uniek en anders, maar samen klikt het. Introdans inspireert me en hierdoor wil ik heel graag nog heel lang blijven dansen!"