Dansers
 
 

Merel van Heeswijk

Geboren
1 februari 1999, Nederland

Opleiding
Koninklijk Conservatorium, Den Haag

Ervaring
Introdans (sinds augustus 2017)

“Eén van mijn eerste ervaringen met Introdans was de voorstelling SLAPSTRIPSTICK. Wat me vooral is bij gebleven uit deze voorstelling is het ballet In and Out van Hans van Manen. Jaren later op het Conservatorium heb ik dit ballet zelf mogen dansen en nu komt het nog eens terug bij Introdans!”

Toen Merel een jaar of drie was begon ze spelenderwijs met haar eerste balletlessen. Bij die lessen bleef het niet. “Thuis danste ik op allerlei soorten muziek de hele kamer door. Stilzitten? Daar deed ik niet aan.”. Ballet werd meer dan een hobby toen Merel negen jaar was, ze bezocht een 'leerlingendag' van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na deze dag was Merel verkocht. Op de terugweg in de auto vroeg ze haar moeder of ze auditie mocht doen. Zo is Merel op het Conservatorium terecht gekomen waar ze veelzijdig geschoold is, zowel in de klassieke als de moderne dans.

Tijdens haar opleiding heeft ze zich vooral kunnen vinden in de moderne dans; ze geniet van de grote diversiteit en vindt steeds vaker een manier om zichzelf te uiten. Merel vond het geweldig toen ze op haar opleiding stukken van Kylián mocht dansen, ze bewondert zijn werk enorm. Ook heeft ze zich vol overgave in de werken van Inger, Christe, Pite en andere choreografen gestort. “Hard werken, dat doe ik graag.”.

Toen de mogelijkheid kwam om auditie te doen voor een stage bij Introdans, heeft ze deze kans meteen gegrepen. “Ik vind het belangrijk om als danser een stijl goed aan te kunnen voelen en zowel muzikaal, dynamisch, als integer te kunnen zijn. Dat je open bent en mensen kunt bereiken.”. Merel kan niet wachten om zich samen met de andere dansers verder te ontwikkelen bij Introdans.