Lucas Donner

Geboren
3 oktober 1995, Anderlecht (België)

Opleiding
Codarts, Rotterdam

Ervaring
Introdans (sinds augustus 2016)

Lucas Donner groeit op in een druk en luid gezin en had het niet anders willen hebben. Hij is nummer twee in een gezin van vier kinderen; met een oudere broer en twee jongere zusjes ontwikkelt hij zich tot een gezelligheidsdier dat dol is op reuring en leven in de brouwerij. “Het heeft me ook een sociaal wezen gemaakt, deze speciale “training” bij mijn familie.” 

Van hiphop naar ballet

Dansen doet hij vanaf zijn twaalfde. “Namen is bepaald geen grote stad, dus ik durfde in het begin niet helemaal aan mezelf toe te geven dat ik een danser zou willen zijn en begon met hiphop in plaats van ballet.” Maar andere dansstijlen blijven trekken aan Lucas en dus duurt het niet veel langer dan een jaar voor hij zich ook gaat toeleggen op andere stijlen van dans. Ballet is echter nog een brug te ver voor de jonge Belg. “Toch nog een beetje angstig wat mensen konden denken hè.”

Finale Hannover Competition

Hij zet dit van zich af als hij op zijn zeventiende auditie doet bij Codarts in Rotterdam. “Ik ben zelden ergens zo op mijn plek geweest als daar.” Lucas stort zich volledig op zijn opleiding, hij leert bij, traint zijn ballettechnieken maar ontwikkelt zich ook meer en meer als artiest. “In mijn tweede jaar danste ik een duet gemaakt door een van mijn medestudenten. We werden toegelaten tot de Hannover Competition en stootten door tot de finales. Het deed me beseffen dat ik steeds dichter toegroei naar de danser die ik wil gaan zijn.”

Geweldige kans

De keuze om een stage te gaan lopen bij Introdans is voor Lucas snel gemaakt. “Ik wil mezelf ontwikkelen tot een technisch sterke danser, maar wel eentje die ook een hoog artistiek gehalte heeft. Ik werk vreselijk hard en desnoods tot ik op de grond neerval. En ik ben veelzijdig. Allemaal kwaliteiten die ik ook bij Introdans zie.” Introdans geeft Lucas de kans om deze kwaliteiten en meer te ontwikkelen. “Door met ervaren dansers en met bekende en gelauwerde choreografen te werken, leer ik mezelf nog beter handhaven als danser. Ik ben erg dankbaar voor deze geweldige kans.”