Dansers
 
 

Juul van Helvoirt

Geboren
20 juli 1998, Gemert (Nederland)

Opleiding
Koninklijk Conservatorium, Den Haag

Ervaring
Stage Introdans (sinds augustus 2017)

Toen Juul op haar zesde de Open Dag van de muziekschool in Gemert bezocht, was dat eigenlijk omdat ze een instrument wilde spelen. Ze liep langs een balletklas en wist meteen dat dat was wat ze wilde doen. “Het ballet zag er zo mooi uit, het sprak me meteen aan!”. Ze besloot zich samen met haar zus in te schrijven voor ballet, maar de meiden kwamen op een wachtlijst. Haar zus besloot op streetdance te gaan, maar Juul wilde toch echt wachten tot ze kon starten met klassiek ballet. Eén jaar later kon ze beginnen.

Ballet werd voor Juul echt iets waar ze van genoot. Haar danslerares uit Gemert zag haar talent en moedigde haar aan auditie te doen bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Dat heeft ze toen gedaan en met succes.
“Ik had al vaak over Introdans gehoord, en toen ik een keer een voorstelling zag, sprak de stijl me heel erg aan. Voor mijn stage wilde ik ontzettend graag auditie doen bij Introdans. Ik was zo blij toen ik de stage ook echt kreeg!”.

Juul hoopt zich bij Introdans verder te kunnen ontwikkelen en te leren om minder verlegen te zijn in de studio. “Ik wil zo veel mogelijk dansen, zo kan ik veel leren én veel plezier hebben!”. Juuls ambitie voor de toekomst is om een goede baan te krijgen, hopelijk bij Introdans.