Jillis Roshanali

< >

Geboren
1999 Leiden (Nederland)

Opleiding
Koninklijk Conservatorium, Den Haag; Nationale Balletacademie, Amsterdam

Ervaring
Stage Introdans (sinds augustus 2018)

Toen Jillis vier jaar was begon hij met dansexpressie. Net als zijn zus wilde hij heel graag dansen bij de vooropleiding van de Leidse Ballet & Theaterschool. Hier heeft hij, tot dat hij naar het Koninklijk Conservatorium ging, les gehad in verschillende dansstijlen, zang en theater. Gek genoeg was ballet niet echt zijn favoriete les, hij zag zichzelf eerder op een podium dansen en zingen in musicals. Dit mocht hij uiteindelijk in twee musicals doen. In de laatste heeft hij de fantastische rol mogen vertolken van Billy Elliot.

Opvallend danstalent

Op 10 jarige leeftijd mocht Jillis meedoen aan de kerstballetvoorstelling van De Dutch Don't Dance Division als straatkind. Al snel kreeg hij te horen dat zijn danstalent opvallend was en kreeg hij een kinderhoofdrol. Thom Stuart en Rinus Sprong adviseerde hem om auditie te doen voor de dansvakopleiding aan het Koninklijk Conservatorium. Door al die maanden repeteren is zijn grote passie voor ballet ontstaan, waardoor hij uiteindelijk heel graag auditie wilde doen. Zijn moeder moest nog wel overtuigd worden, niet omdat ze vond dat ballet niet voor jongens is, maar omdat ze verbaasd was over zijn omslag. Maar ze heeft hem gelukkig wel de kans gegeven.

Het Amerikaanse avontuur

Jillis heeft zichzelf goed kunnen ontwikkelen op de dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium. Maar de grootste ontwikkeling heeft hij toch wel mogen doormaken aan de Jacqueline Kennedy Onassis School van The American Ballet Theatre in New York. Het was hard werken, maar dat heeft wel zijn vruchten afgeworpen. In de eerste weken vond hij het best moeilijk, maar hij ging snel met sprongen vooruit. Zijn eerste rapport was boven verwachting. Zijn Amerikaanse avontuur heeft hij afgesloten met Summer Intensive waar hij een scholarship kreeg voor zijn goede prestatie tijdens de auditie. Het afgelopen schooljaar heeft hij zichzelf nog verder mogen ontwikkelen en de puntjes van zijn balletopleiding op de i mogen zetten aan de Nationale Balletacademie. Daar kreeg hij het advies om auditie te gaan doen bij Introdans.

Ontwikkelen bij Introdans

Jillis geeft aan blij te zijn dat hij de kans krijgt om bij Introdans zijn stage te mogen doen. Hij vindt het belangrijk om andere stijlen te ervaren en zichzelf verder te ontwikkelen in de modernere dansstijl. Hij vindt het mooi dat bij Introdans veel van de ballettechnieken ook terugkomt in het repetoire. Hij hoopt dat deze stage hem gaat helpen keuzes te maken welke richting hij uit wil in de toekomst met dans.