Gijs Hanegraaf 

Geboren
21 augustus 1996, Uden (Nederland)

Opleiding
ArtEZ dansacademie, Arnhem

Ervaring
Introdans (sinds augustus 2016)

Gijs Hanegraaf heeft een volledige cirkel gemaakt. Zijn eerste ervaring met ballet was een voorstelling van Introdans en nu loopt hij stage bij het dansgezelschap dat hem destijds inspireerde om carrière te willen maken als professioneel danser. De deal met zijn ouders is dat Gijs eerst zijn zwemdiploma haalt, maar dan begint hij met zijn eerste danslessen. 

MULTICOLOUR

Via Den Haag, en een teleurstelling rijker, komt Gijs terecht bij de dansopleiding van ArtEZ in Arnhem. Een uitgelezen kans voor hem om Introdans op de voet te blijven volgen en een waarvan hij gretig gebruik maakt. “Ik heb in verband met het dansproject MULTICOLOUR auditie gedaan om in een choreografie te mogen dansen van (toenmalig) Introdans-danser Jorge Pérez Martínez. Een maand lang repeteren en samenwerken met choreograaf Jorge was een geweldige ervaring voor mij.”

Dreams come true

Voor Gijs stopt zijn connectie met Introdans hier niet. In 2016 hoort hij dat hij stage kan lopen. “Ik was heel erg blij. Ik houd van de combinatie tussen klassiek georiënteerde dans met een moderne twist die Introdans brengt.” Door een tijd met het gezelschap op te treden vergroot Gijs zijn technische niveau. “Dreams come true.”