Gene Goodman

< >

Geboren
1999, Londen, Engeland

Opleiding
Koninklijke Ballet School Londen; Nationale Balletacademie, Amsterdam

Gene Goodman werd in 1999 geboren in Londen. Op vijfjarige leeftijd begon hij voor zijn plezier met dansen. Zijn vader acteerde op Broadway en zijn moeder was lange tijd verbonden aan onder andere het Portugees Nationaal Ballet.

Met een dergelijke interesse en achtergrond maakte hij zijn eerste bewuste stappen richting de dans tijdens zijn opleiding aan de Royal Ballet School te Londen. In het schooljaar 2019/20 is hij voor het vierde jaar verbonden aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam.

Gene en Introdans

Gedurende zijn studie in Amsterdam maakte hij bij gala’s meerdere malen kennis met Introdans. Gene: ‘Het is leuk om nu onderdeel te zijn van Introdans. Van modern tot klassiek; het is wonderlijk om te ervaren dat er zo veel diversiteit is binnen één bedrijf. Het gezelschap staat voor diversiteit. Introdans is een plek waar het fijn is met iedereen. Van docenten tot dansers.’

De diversiteit wil Gene tijdens zijn stageperiode bij de voorstellingen GRUPO SPORTIVO en GEK GEZICHT eigen maken. Hij wil alles leren en het liefst zo snel mogelijk.

Gene en de toekomst

Na het schooljaar 2019/20 is Gene afgestudeerd in de kunstenspecialisatie ‘dans’. Hij hoopt na zijn studie veel audities te kunnen doen, binnen zijn voorkeur voor de hedendaagse dans.

‘Het zou kunnen dat ik blijf waar ik nu ben. Duitsland en Nederland zijn goede plekken voor moderne dans en in Parijs zit je goed voor klassieke dans. Eveneens lijkt het me mooi om na mijn 35ste bijvoorbeeld choreograaf of docent te worden. Tot die tijd kijk ik er ook naar uit om de wereld over te reizen’.