Cristina Pastore 

< >

Geboren
23 maart 1997, Turijn (Italië)

Opleiding
Nationale Balletacademie, Amsterdam

Ervaring
Introdans (in seizoen 2016/17 stagiair; vanaf seizoen 2017/18 gastdanser)

Cristina Pastore zet haar eerste stappen op het pad naar een carrière als professioneel danser als ze drie jaar oud is. “In het begin was het een en al speelsheid. Ik werd pas serieuzer over dansen toen docenten zagen dat ik talent had en erop aandrongen dat ik me meer ging toeleggen.” Voor de Italiaanse betekent het dat ze haar jeugd heen en weer pendelt tussen haar twee grote liefdes: haar familie en de balletschool. “Bij mijn opa en oma thuis zag ik ballet op televisie en kwam ik onder de betovering van die magische wereld.”

Stage bij Introdans

Cristina begint na te denken over professionele mogelijkheden als ze wordt aangenomen bij il Balletto di Castelfranco Veneto. “Ze hebben me heel veel kansen geboden om me te ontwikkelen als danseres. Ik heb in die tijd in Italië gedanst maar ook in Letland en Rusland.” Via een stage bij Het Nationale Ballet in Amsterdam komt Cristina in Nederland terecht. “Het repertoire bij Introdans is zo mooi en divers dat ik heel blij ben dat ik nu hier stage kan lopen. 

Inspiratie

Ik vind het moeilijk om te zeggen wat mijn sterke kanten zijn als danseres, maar ik weet wel dat om bij Introdans te kunnen dansen je technisch sterk en heel veelzijdig moet zijn.” Christina gebruikt haar professionele collega's om alles uit haar ervaring bij Introdans te halen. “Ik vind de dansers hier heel erg getalenteerd en ze werken ongelofelijk hard. Ik laat me echt door hen en door het werken met de repetitors inspireren.”