VIER VERHALEN EN EEN DAG

Introdans, Spinvis en Saartje Van Camp maken en spelen samen de familievoorstelling VIER VERHALEN EN EEN DAG, een muziektheaterproductie die gaat over vrijheid. Erik de Jong (Spinvis) en Saartje Van Camp schrijven de tekst en de muziek en Adriaan Luteijn en Marlena Wolfe nemen samen met de dansers de choreografie voor hun rekening. De voorstelling gaat op 9 maart 2019 in première en is tot en met 10 juni 2019 te zien in de Nederlandse theaters.

Bekijk het programma van VIER VERHALEN EN EEN DAG >

Toekomst en vrijheid

VIER VERHALEN EN EEN DAG is een sprookje, een sprookje over toekomst en vrijheid. Een meisje, Moira, wint een prijs en mag vervolgens drie wensen doen. Haar eerste wens is om in de toekomst te kunnen kijken. Er ontrollen zich drie werelden die zich steeds verder in de toekomst afspelen. Ze wordt geconfronteerd met de vraag: wat betekent het om de toekomst te kennen? VIER VERHALEN EN EEN DAG gaat over vrijheid. Vrijheid om te kiezen, vrijheid om anders te zijn, vrijheid om te beslissen dat niets staat geschreven en alles te veranderen is.

Eerdere samenwerking

Muzikant en dichter Spinvis, celliste en schrijver Saartje Van Camp en Introdans-choreograaf Adriaan Luteijn werkten al eerder samen. Zij maakten de ambitieuze muziektheaterproductie Kintsukuroi, die in 2014 op Oerol in première ging. De voorstelling was niet alleen een enorm succes, voor Spinvis en Van Camp was hun eerste samenwerking met een choreograaf en met dansers ook een ware ‘eyeopener’ die duidelijk smaakte naar meer.

VIER VERHALEN EN EEN DAG is een coproductie van Introdans en Stichting Zomernacht en is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds 21, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Dioraphte.

VIER VERHALEN EN EEN DAG

VIER VERHALEN EN EEN DAG

VIER VERHALEN EN EEN DAG


VIER VERHALEN EN EEN DAG

VIER VERHALEN EN EEN DAG

concept Erik de Jong (Spinvis), Saartje Van Camp, Adriaan Luteijn | muziek en tekst Erik de Jong, Saartje Van Camp | muziek live uitgevoerd door Erik de Jong, Saartje Van Camp, Jan Teertstra | choreografie Adriaan Luteijn, Marlena Wolfe i.s.m. de dansers | eindregie Timothy de Gilde | decorontwerp Thomas Rupert, Roos Veenkamp | kostuumontwerp Sjaak Hullekes | geluidsontwerp Niels Jonker | kostuumuitvoering Hermien Hollander, Renske Kraakman | decoruitvoering Vorm & Decor, Roma BV | lichtontwerp Joep Vermeulen | geluidstechniek Niels Jonker | illustraties Hanco Kolk | repetitor Jorge Pérez Martínez | duur ± 75 minuten | wereldpremière 9 maart 2019, Introdans, Arnhem

VIER VERHALEN EN EEN DAG is een coproductie van Introdans en Stichting Zomernacht.

artistieke leiding Roel Voorintholt, Erik de Jong, Saartje Van Camp | zakelijke leiding Ton Wiggers, Hans Kik | uitvoerende productie Stichting Zomernacht Rian Welten | tourneeplanning Kik Productions | mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds 21, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Dioraphte


Erik de Jong

Erik de Jong is componist, tekstdichter en toneelschrijver. Hij groeide op in een muzikaal gezin, staat vanaf zijn 15de jaar op het podium en noemt zich vanaf 2002 Spinvis. Onder die naam tourt hij met vele soorten bezettingen door Nederland en België. Spinvis componeerde voor o.a. het Concertgebouworkest, het Nederlands Kamerkoor en Nieuw Ensemble. Hij schreef filmmuziek en theaterteksten. Voor zijn werk ontving De Jong o.a. De Popprijs, de Annie M.G.Schmidtprijs, een Zilveren Harp en de Johnny van Doornprijs. Met Saartje Van Camp maakte hij de theatervoorstellingen Tot Ziens Justine Keller (2013), Oogcontact Van De Eenzaamste Soort (2015) en In Werkelijkheid. Met deze laatste voorstelling touren Spinvis en Van Camp nog tot maart 2020 door Nederland en België. In 2014 maakten zij de zeer goed ontvangen gedanste opera Kintsukuroi, wat tevens de eerste samenwerking met Introdans-choreograaf Adriaan Luteijn was.

Saartje Van Camp

Saartje Van Camp is celliste en theatermaker. Ze werkt samen met Spinvis, speelt vaak in muziektheaterproducties en werkte o.a. met Orkater, het Rosa Ensemble en het Vlaamse Les Ballets C de la B. Naast haar werk met Spinvis maakt ze eigen muziek en voorstellingen, zowel voor kinderen als voor volwassenen (o.a. Walla Kristalla). Tot voorjaar 2020 speelt ze met Spinvis In Werkelijkheid in Nederland en in België.

Adriaan Luteijn

Adriaan Luteijn is artistiek manager van Introdans Interactie en tevens choreograaf. Onder de noemer DE ONTMOETING maakt Luteijn diverse producties waarin professionele dansers samen komen met bijzondere doelgroepen. VIER VERHALEN EN EEN DAG is niet de eerste samenwerking tussen Introdans en Spinvis. Eerder maakten ze samen een productie voor Oerol en in 2017 schreef Spinvis de muziek voor een productie rondom LHBT-ouderen: Roze Cast.

Marlena Wolfe

Marlena Wolfe kwam in 2008, als toenmalige assistent van choreograaf Robert Battle, in aanraking met Introdans voor het instuderen van twee van zijn choreografieën. In de jaren daarna kwam ze diverse malen terug naar Arnhem om ook andere werken van Battle te ‘zetten’. Niet lang daarna vroeg Ton Wiggers haar om als repetitor bij Introdans aan de slag te gaan. Inmiddels is Wolfe sinds 2015 in dienst van Introdans. Voor de familievoorstelling VIER VERHALEN EN EEN DAG is zij co-choreograaf.

Timothy de Gilde

Timothy de Gilde werkt na zijn studie als theaterdocent/ theatermaker bij theatergroep Het Vervolg en het RO Theater. Van 2009 tot en met 2018 is hij vaste regisseur voor Toneelgroep Oostpool waar zijn voorstellingen GTA5, Bromance en Pretpark een Zilveren Krekel winnen. Bromance wordt tevens bekroond met de Gouden Krekel, de onderscheiding voor de beste jeugdtheaterproductie. Met Introdans maakte hij eerder samen met Adriaan Luteijn de opvallende jongerenvoorstelling Giselle en een bewerking van Sacre du Printemps. De Gilde is als eindregisseur betrokken bij VIER VERHALEN EN EEN DAG. 

Boek nu